Sport cikkek

hirdetés

Felpörgött a sportbiznisz, a turisták egyharmada sporteseményre utazik

Felpörgött a sportbiznisz, a turisták egyharmada sporteseményre utazik

Mastercard felmérés: Európában töretlen az edzőtermek és stadionok népszerűsége.
Deutsch Tamás egyetemi katedrán tanítja azt, amit oly sikeresen csinált, hogy milliárdokat bukott rajta az ország

Deutsch Tamás egyetemi katedrán tanítja azt, amit oly sikeresen csinált, hogy milliárdokat bukott rajta az ország

A magyar sporttörténet egyik legnagyobb gazdasági bukása kötődik Deutsch Tamás nevéhez. Hogy ebből mit taníthat, az pedig a legnagyobb rejtély.
Egykori KGB-sért világsztár kosárlabdázót adtak az oroszok

Egykori KGB-sért világsztár kosárlabdázót adtak az oroszok

A világ valószínűleg legmorbidabb üzlete született meg néhány nappal ezelőtt a két nagyhatalom között.
Ismét az Országgyűlés nyerte a Csúcs Kupát

Ismét az Országgyűlés nyerte a Csúcs Kupát

A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja tavaly törte meg a Magyar Újságírók Válogatott öt éven át tartott győzelemsorozatát.
Tisztelt Ász! tenisztorna - már negyvenhetedik alkalommal

Tisztelt Ász! tenisztorna - már negyvenhetedik alkalommal

Vasárnap az ötödik Laver Kupán, Londonban, a Team World nagyon izgalmas, kiélezett küzdelemben győzött a Team Europe ellen.
hirdetés
Európa 20 legjobbja között vagyunk szuper luxusban

Európa 20 legjobbja között vagyunk szuper luxusban

Még sosem ért el jobb eredményt magyar golf létesítmény a világ legnagyobb független golfos ranglistáján.
A Parlament Sportegyesület nyerte a vasárnapi Csók Teniszt!

A Parlament Sportegyesület nyerte a vasárnapi Csók Teniszt!

Mi a közös a következőkben: orvos, színész, énekes, zenész, politikus, ügyvéd, televíziós műsorvezető, élsportoló, cégvezető? Az, hogy valamennyien a szenvedélyüknek hódoltak a tenisz szerelmeseinek Csók Tenisz! csapatversenyén vasárnap, a Park Teniszklubban. Ezek a játékosok nem a saját sikerükért léptek pályára, hanem a csapatukért.
Újra Tisztelt Ász! tenisztorna

Újra Tisztelt Ász! tenisztorna

Amíg a profi teniszezők a wimbledoni Grand Slam torna másnapi mérkőzéseire készültek, a közéleti személyek a 46. alkalommal megrendezett Tisztelt Ász! tenisztornán versenyeztek.
Először nyerte meg az MVM csapata a Footgolf Csúcs Kupát

Először nyerte meg az MVM csapata a Footgolf Csúcs Kupát

Az egyéni verseny győztese ismét Czirbus Tamás lett.
Beláthatatlan következményekkel számolhat Lázár János a hamis PCR tesztek miatt

Beláthatatlan következményekkel számolhat Lázár János a hamis PCR tesztek miatt

Okos, rutinos politikus Lázár János. Pontosan ismeri a szabályt. A Tenisz Szövetség elnökeként, ha tudott a hamis PCR tesztekről az a baj, ha nem tudott róla az a baj.
hirdetés

Feleslegesen elköltött milliárdok: miért éri meg a kormánynak ennyi pénzt a sportba ölni? Steinmetz Ádám lesz a Klasszis Klub következő vendége

A hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon sem sikerült a várt eredményt elérni, holott nem álmodtak nagyot a szakvezetők: a legjobb nyolcba jutást tartották reális célnak. Ehelyett a csoportjából sem tudott továbbjutni a férfi kéziválogatott. Százmilliárdok mentek a sportágba, de az eredmények nem jönnek. Hogy lehet ennyi pénzt ilyen rosszul elkölteni? Többek között erre is keresik a választ laptársaink következő, Klasszis Klub rendezvényén.

Sport a NER után? Steinmetz Ádám lesz a Klasszis Klub következő vendége

Bele lehet-e nyúlni úgy a NER uralta rendszerbe, hogy az ne omoljon össze kártyavárként? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal? Mennyit lehet vágni a sportbüdzséből? Mi lesz a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel? Fontos kérdésekre fontos válaszok érkeznek január 27-én laptársaink, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu Klasszis Klubjának következő rendezvényén.

Hatalmas pénzt bukott Djokovic, akit kitoloncolnak Ausztráliából

Sporttörténeti pillanat. A világelső nem vehet részt a világ egyik legnagyobb teniszversenyén, mert nincs érvényes vízuma.

Megvan Ronaldo utódja - video

Dušan Vlahovic 33 gólnál jár 2021-ben, amivel utolérte Cristiano Ronaldo olaszországi rekordját.

Ahol a teniszütők zenéltek

A Közéleti személyek csapata nyerte vasárnap a tenisz szerelmeseinek Csók Tenisz! csapatversenyét. A győztes csapatban volt többek között zenész, színész, TV riporter, szinkronrendező, ahogy ügyvédek is. A tornán második lett a Kormány, míg az Üzletemberek csapat az Ellenzéket megelőzve végzett a harmadik helyen.

Kiderült, kik a legértékesebb magyar sportolók

Hetedik alkalommal állította össze a magyar Forbes, hogy kik a legértékesebb magyar sportolók.

Kevesebben járnak edzőterembe – segítség nélkül sokan mehetnek csődbe

A fitnesztermekbe a májusi újranyitást követően a járványhelyzet előtti - 2019-es, 2020. januári - adatokhoz képest a vendégeknek csupán 30-60 százaléka tért vissza, az arányok régiónként változnak - mondta Nyárasdi Zsolt, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) elnöke.

Meglepő, hogy mi játszik fontos szerepet a női vezetők sikerében

Magyarországon tízből kilenc (89 százalék) női vezető szerint a sportolás hozzájárul ahhoz, hogy sikeres vezetővé váljon – mutat rá a Testnevelési Egyetem, az Egyenlítő Alapítvány és az EY 232 magyar döntéshozó hölgy körében készült hazai kutatása.

13 érdekesség a sport világából

A sport az egyik legkedveltebb időtöltés az emberek számára. Sokan aktív életet élnek és rendszeresen mozognak, sportolnak, míg mások csak a televíziós sportközvetítéseket nézik, vagy meccsekre járnak, hogy ott a kedvenc csapatuknak, vagy sportolójuknak szurkoljanak. A sportrajongó emberek általában sok információt tudnak és ismernek a kedvenc sportjukkal kapcsolatban, illetve sok tény birtokában vannak, már ami a kedvelt sportcsapatukkal vagy játékosukkal kapcsolatos. Azonban jó dolog más információ birtokában is lenni, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor, milyen helyzetben csillogtathatjuk meg a sporttal kapcsolatos tudásunkat, ismeretünket. A cikkben 13 érdekességre hívjuk fel a figyelmet, amelyek s port világával kapcsolatosak.

Korábban nem látott pusztítást okozott a sportban a pandémia

Interjú Szalay-Berzeviczy Attilával, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki főtanácsadójával, volt tőzsdeelnökkel a tokiói olimpia halasztásáról, a budapesti olimpia megrendezésének feltételeiről, valamint a sport, a gazdaság és a vírus viszonyáról.

Az étrend-kiegészítők szerepe az edzésben

Az étrend-kiegészítők általánosságban véve olyan élelmiszerek, amik koncentrált formában tartalmaznak olyan tápanyagokat, amelyek a hagyományos étkezés kiegészítésére szolgálhatnak. Manapság kaphatjuk kapszulákban, pasztillákban, por formájában, szirupként vagy ampullaként egyaránt, a kényelmesebb bevitel érdekében. A tartalmazott tápanyagok legtöbb esetben vitaminok és ásványi anyagok, amelyek a szervezet normális működéséhez hozzájárulnak.

11 sport érdekesség, amiről még nem hallottál

Még akkor is, ha nagy sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy nem hallottál olyan dolgokat, amelyek talán érdekesek lehetnek számodra. Alább olyan figyelemfelkeltő tényekről olvashatsz, amelyekre lehet, hogy még a fejedet is a felkapod.

Így szoktathatod rá a gyermekedet a sportos életmódra

Nem minden gyerek szeret sportolni vagy rendszeresen mozogni, ám minden gyerek számára elengedhetetlen a testedzés a megfelelő fejlődés érdekében. Ha fogalmad sincs, hogyan szoktasd rá a lurkót a gyakori testmozgásra, segítünk: fogadj el néhány hasznos tanácsot!

A Real Madrid átugrotta a Manchester Unitedet

Három év stabilitás után idén változik a pódium összeállítása: a Real Madrid átugrotta a Manchester United csapatát, miközben a Barcelona visszacsúszott a negyedik helyre, előrébb engedve a Bayern Münchent a KPMG által készített összesített vállalati érték (Enterprise Value) listáján.

A legtöbb munkáltatónak édesmindegy, hogy sportolsz-e

Bár a munkavállalók fele rendszeresen sportol, ez nem a munkahelyük érdeme. A munkáltatók 74 százaléka semmilyen módon nem támogatja alkalmazottainak testmozgását, és csak 31 százalékuknak van lehetősége a munkahelyén, vagy annak közelében sportolni.

A lakásban élők sportosabbak, mint a kertes házban lakók

Nincs időm; nincs erőm elkezdeni; nem találok megfelelő mozgásformát; nem tudom hogyan vágjak bele; nincs, aki támogasson: ezek a leggyakoribb kifogásaink, ha a sportról van szó – derül ki egy online kutatásból.

A sport megtöri a fajgyűlöletet

Szomorú, hogy ma is sokan vannak, akik nem tanultak a múlt század bűneiből és hibáiból. Kopátsy Sándor, a Piac & Profit egyik alapítója szerint azonban öröm látni, hogy legalább a sportban már nem a származás számít, hanem a teljesítmény. Még ha ez nincs is mindenhol így.

A méregdrága stadionban ma autók parkolnak

A nagy, nemzetközi sportesemények általában ráfizetésesek – a kapcsolódó beruházásokat sokkal hasznosabban lehetne felhasználni, mondják az adatok tükrében a közgazdászok.

Jönnek a regisztrált szabadidő-sportolók

Az Országgyűlés 131 igen szavazattal elfogadta a kormány sportörvényt módosító javaslatát, amelynek értelmében jövőre bevezetik a regisztrált szabadidő-sportoló státuszt, kiegészítve ezzel a sportolói jogállások körét. A regisztrált szabadidő-sportolók később állami kedvezmények igénybe vételére válhatnak jogosulttá. A regisztrációs folyamat, valamint a kedvezmények biztosításának és a rendszer működtetésének részletszabályait külön végrehajtási rendelet határozza majd meg.

Ölik a nagyok egymást a piac újrafelosztásáért

Tízmillió dolláros összegeket kapnak kosarasok a sportcipők reklámozásáért, miközben régi és új cégek küzdenek a Nike és az Adidas ellen a piac újrafelosztásáért.

Havi negyvenmilliós fizetés, kedvezményes adózással

Leginkább a magyar labdarúgócsapatok nemzetközi versenyképességét segíti, a sportolók és sportszakemberek esetében az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO-val) adózó jövedelem felső határának növekedése január elsejétől.

Olcsóbb lesz a városnézés is, ha focitúrára fizetsz be

Folyamatosan nő az igény az utazási irodák által szervezett sportutakra, mert a nyári költségek töredékéért lehet összekötni egy európai városnézést a helyi sztárcsapat futballmérkőzésének megtekintésével.

Futni és úszni szeretnek leginkább a magyarok

A hazai 18-59 éves internetező lakosság fele sportol valamilyen rendszerességgel az NN Biztosító reprezentatív kutatása szerint. Annak ellenére azonban, hogy népszerűek a hagyományos és extrémsportok, szabadidős tevékenységek, a hazai balesetbiztosítások száma folyamatosan csökken.

Erre figyeljen, ha menő üzletember akar lenni

Az üzleti életben a férfiak is egyre többet adnak megjelenésükre, mind az öltözködésre, mind arra, hogy sportos alakjuk legyen. Idősebbek is követik a divatot, könnyebbet esznek és golfozás helyett kerékpároznak.

Jól jött a Nike-nak a "botrányos" reklám

Ugyan sokan kiakadtak és Nike-cipőket égettek a cég új reklámja miatt, úgy tűnik, a felhajtás mégis a cégnek kedvezett: a reklámköltségeken egy nap alatt 43 millió dollárt spóroltak.

Elfeledett sportágak: amikor még emberre is lehetett horgászni

Azt gondolnánk, hogy a látványos extrém sportok és kihívások kora egyidős a modern technológiával, pedig nem ez a helyzet, elődeink is kitaláltak – sőt a közelmúltig űztek is – olyan sportágakat, amelyek mai szemmel furcsának vagy éppen kegyetlennek tűnnek. Ezekből válogattunk néhányat Edward Brooke-Hitching brit publicista gyűjteményének segítségével.

A Z generációnak kiváló megélhetés

Nemzetközi szinten egyre nagyobb népszerűségnek örvend az e-sport, akár megélhetés szintjén is – különösen az 1995 után születettek életében. Felmerülhet a kérdés: pontosan mi is az e-sport, és vajon tekinthetünk-e rá szellemi sportként? 

Az Ajax stadionját használt autóakkumulátorok működtetik

Az Ajax focicsapat amszterdami stadionját elektromos autók számára gyártott, új és használt akkumulátorok látják el energiával. Ez a legnagyobb ilyen jellegű infrastruktúra Európában és alighanem példaértékű modellként szolgálhat más nagy épületek energiaigényeinek fedezésére.

A Facebookon behozhatja Ronaldo árát a Juve

Nem gólokra, hanem plusz bevételre vágyott a Juventus, amikor leigazolta Cristiano Ronaldot – írja a KPMG. A pénzügyi szolgáltató szerint a focista közösségi médiás jelenléte miatt térülhet meg a 85 milliós igazolás.

Már 380 millióan néznek e-sportot

A 21 és 35 év közötti amerikai férfiak körében az e-sport ugyanolyan népszerű, mint a jégkorong vagy a baseball, Magyarországon hamarosan jöhet a videójáték-sport törvényes szabályozása – olvasható a PwC tanulmányában.

Ezek a leggazdagabb futballcsapatok

2018-ban is a Manchester United vezeti e legértékesebb futballcsapatok listáját, megelőzve az FC Barcelonát és a Real Madridot. Európa 32 vezető klubjának összesített becsült cégértéke eléri a 32,5 milliárd eurót – derül ki a KPMG „Labdarúgó klubok értékelése: az európai elit 2018” című jelentéséből.

Az e-sportolók már többet keresnek sok olimpiai atlétánál

Tavaly 121 millió dollárt osztottak szét a különféle versenyeken, az idén már lesz olyan játék, amely önmagában is majdnem ekkora összdíjazást biztosít - írja a Bitport.

Ez érdekelte leginkább a magyarokat az idei évben

Az év sporteseményei, a FINA és az Andorra – Magyarország futballmérkőzés mellett a Black Friday, az Eurovíziós Dalfesztivál és a Fidget spinner szerepeltek a Google magyarországi keresési toplistájának élén, de az óraátállítás és a csirkemell recept is előkelő helyen végeztek. Az idén tizenhetedik alkalommal publikált lista az év legnépszerűbb kereséseit sorakoztatja fel, több mint 70 ország többszáz toplistáját ismertetve, többféle tematika szerint, úgy, mint kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek.

Ezért nagy biznisz a foci: sokan a nászútjukat is lemondanák egy döntő kedvéért

Minden tizedik futballrajongó kihagyná a nászútját, hogy láthassa kedvenceit a Bajnokok Ligája döntőjében – derült ki a Mastercard legfrissebb felméréséből, amelyben 16 ország 10 500 fanatikus futballrajongója vett részt. A kutatásból az is kiderült, hogy egy portugál kisgyerek már 7 évesen kiválasztja kedvenc csapatát, és az ukránok akár 9 órát utaznának egy meccs kedvéért.

Dolgozó emberként sem mozgunk többet, mint nyugdíjasként

A magyar idősek háromnegyede nem sportol rendszeresen, saját bevallásuk szerint az időhiány, a lustaság és a rossz egészségügyi állapot állnak ennek háttérében – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából az Egészségügyi Világnap alkalmából készült országos reprezentatív kutatásból. Az 50 év feletti megkérdezettek kétharmada szerint nincs, vagy nem tud róla, hogy lenne kifejezetten idősek számára kialakított sportolási lehetőség a lakóhelye közelében. A felmérésből arra is fény derült, hogy az idősek 46 százaléka fogyaszt gyümölcsöt napi rendszerességgel, zöldséget viszont mindössze 31 százalékuk eszik minden nap, húst pedig csupán ötödük.

A sikeres üzletember olyan, mint az élsportoló

Az íróasztalnál ülve vagy egy gyümölcsöző tárgyaláson keveseknek jut eszébe, hogy sikeres üzletemberként nem sokban különbözik az élsportolóktól. Pedig ahhoz, hogy valaki komoly sikereket érjen el az üzleti világban, jól teszi, ha a profi sporthoz nyúl inspirációért. Kenyeres András, a férfi vízilabda válogatott coach-a szerint az üzleti világ nem is olyan sokban különbözik a medence világától.

A biciklizés nyereséget, az autózás veszteséget hoz a gazdaságnak

Koppenhága 2016-ban érte el azt, amit Amszterdam két évtizeddel korábban: több a bicikli van az utcáin, mint az autó. Minden egyes biciklivel megtett kilométer profitot hoz a nemzetgazdaságnak, az autózás viszont veszteséget.

Csalás a levegőből vizet előállító palack?

2014-ben napvilágot láttak beszámolók egy vizespalackról, ami párás levegőből gyárt vizet. Az Indiegogo tömegfinanszírozási oldalon 2017 áprilisára ígérik a termék elkészültét. Vannak, akik csalást emlegetnek. Mi az igazság?
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől – derült ki egy friss törvénytervezetből.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az uniónak.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo