Olcsóbb, mint a taxi, és otthon maradhat az autó

2019. április 15. hétfő - 17:16 / piacesprofit.hu
  •    

Elsőnek Hamburgban és Hannoverben kezdte meg működését a VW városi minibusz szolgálata. A Moia villanymeghajtású kocsijait alkalmazással lehet rendelni és kifizetni, azok meghatározott pontokra, úti céljukhoz közel viszik az utasokat.

Az ügyfelek az alkalmazáson jelzik, mikor és hová szeretnének eljutni, a rendszer pedig közli, hol a legközelebbi, a céltól legfeljebb 300 méterre fekvő megálló, és mikor várható ott kocsi. A korszerű, hatszemélyes, kényelmes kocsikban van wifi, van töltési lehetőség, és az ár kedvező: harmada, fele a taxi árának – amely viszont ponttól pontig viszi utasát.

volkswagen.com

Kép: volkswagen.com

Ha többen együtt utaznak, csak az első fizeti a teljes árat, a többiek lényegesen kevesebbet. A vállalkozás nagy gondot fordít a vezetők kiválasztására, hiszen azok fellépése, vezetési stílusa fontos szerepet játszik abban, hogy népszerű lesz-e az új szolgáltatás. Sofőrjeiket ezért jól megfizetik, de kordában is tartják: borravalót ugyan elfogadhatnak, de azt is csak az alkalmazás révén lehet fizetni.

A VW E-Crafter típusán alapuló minibuszok legfeljebb 90 km/óra sebességgel tudnak haladni, akkumulátoruk 300 km-re elegendő energiát tárol. A töltést műszakváltáskor végzik a gyorstöltőkkel, 30 perc után az akkukapacitás 80 százalékát el tudják érni.

Indiát az e-riksák menthetik meg
India a világ országainak egyike, ahol a legszennyezettebb a levegő. Miután elektromos autóra keveseknek telik, a motoros „riksákat” villamosítják.

A nagyvárosok vezetése támogatja a kezdeményezést abban a reményben, hogy így olyanok is otthon hagyják autójukat, akiket nem elégítenek ki a tömegközlekedési lehetőségek. A Moia nincs versenytársak nélkül, több, hasonló szolgáltató működik már német nagyvárosokban, mások mellett a vasúté. (Forrás: Der Spiegel)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor