Luxemburg-békedíjat kapott László Ervin

2017. augusztus 30. szerda - 12:50 / piacesprofit.hu
  •    

Luxemburg-békedíjat kapott László Ervin professzor, a magyar származású, nemzetközi hírű gondolkodó, a Budapest Klub megalapításáért és a szervezettel véghezvitt humanitárius tevékenységéért. László Ervint ugyanezen tevékenységért már két alkalommal jelölték Nobel-békedíjra is.

A 2012-ben alapított Luxemburg-békedíjat egy nemzetközi szervezet a Schengeni Béke Alapítvány Luxemburg-békedíj Bizottsága adja át évről évre, immár 9 kategóriában. Ez az elismerés a Word Peace Forum, a Word Peace Senate és a Shengeni Béke Alapítvány közös díja, melyet maga őfelsége Henrik luxemburgi nagyherceg hagy jóvá. A 2017-es Luxembourg- békedíj „Kiemelkedő Férfi Béke Aktivista” kategóriájában nyert díjat László Ervin és külön díjat nyert maga a Budapest Klub. A díjakat Dr. Sági Mária, a Budapest Klub alapítótagja, és ügyvezető igazgatója és Anne-Marie Voorhoeve, a Budapest Klub kreatív stratégiai igazgatója vették át június 30-án az Európai Parlamentben.

László Ervin Kép:PP archív

László Ervin
Kép:PP archív

A jelenleg Olaszországban élő László Ervint a Budapest Klub megalapításáért, és a szervezet keretein belül az elmúlt húsz év során az egyetemes béke megteremtéséért tett munkájáért jelölték a Luxemburg-békedíjra. A tudományfilozófus és zongoraművész professzort, aki Demcsák Máriával, a Piac & Profit alapító főszerkesztőjével 2000-ben együtt hozta létre Magyarországon az Üzleti Etikai Díjat, munkásságáért már kétszer jelölték Nobel-békedíjra is.

Ez a díj egyben elismerése annak a munkának, amit a Budapest Klub szervezete végez egy békés es fenntartható világért. A Budapest Klub 1996-ben alakult meg, amikor a Magyar Tudományos Akadémián összegyűlve korunk néhány jelentős személyisége – többek közt Gönz Árpád, a Dalai Láma, Yehudi Mehunin, Csingiz Ajtmatov, Riane Eisler, Vigdís Finnbogadóttir, Peter Ustinov – aláírta az úgynevezett Planetáris Tudat Kiáltványt.

A kiáltvány a huszadik század egyik legfontosabb okmánya, amely arra hívja fel az emberiség figyelmét, hogy meg kell változtatnia a gondolkodását annak érdekében, hogy az emberi faj fennmaradhasson a Föld bolygón. Megalakulása óta a Budapest Klub már 24 országban működik: tudósok, tanárok, művészek, fiatalok emberiség javát szolgáló munkájukkal együttesen tesznek azért nap, mint nap ezekben az országokban, hogy a világ egy békésebb és jobb hely legyen. A világszervezet fő üzenete, hogy mindenki képes változtatni a világ helyzetén.

Ideje a szavakat tettekre váltani
A Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében ünnepélyes keretek között vehették át kitüntető okleveleiket a Budapest Klub Global Executive Council első tagjai. A Budapest Klub Alapítvány kuratóriuma által újonnan kinevezett testületi tagok feladata, hogy a magyar alapítású, nemzetközi humanitárius szervezet életébe kreatív, a mai kornak megfelelő tevékenységekkel olyan intenzitást vigyenek, ami által a Budapest Klub kommunikációjában és tevékenységében eléri, összeköti és immáron mozgósítja is azokat, akik világszerte szimpatizálnak a szervezet világjobbító törekvéseivel.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor