Virtuális piactér a beszállítások fejlesztéséért

2013. február 22. péntek - 11:06 / piacesprofit.hu
  •    

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Magyarországon elsőként beszállítói adatbázist indít. A hivatal várja azon magyar vállalkozások regisztrációját, melyek tervezik a járműipari és az elektronikai szektorba való beszállítást, vagy már beszállítók, de bővíteni szeretnék megrendelőik körét.

Az adatbázis segítségével egy felületen jelennek meg a nagyvállalatok igényei, valamint a beszállítói piramis alacsonyabb szintjén álló magyar vállalkozások szabad kapacitásai – ezzel egy direkt, virtuális piacteret hoz létre a HITA. A HITA most induló beszállítói adatbázisának létrehozását komoly szakmai egyeztetés előzte meg a járműipari és elektronikai szegmens piaci résztvevőivel. A Hivatal további célkitűzéseiről itt olvashat!

Várják a lehetséges beszállítókat – Kép: HITA

Az adatbázis elsődleges célja az integrátorok és a magyar vállalkozások közti kapcsolatfelvétel, kommunikáció, valamint üzleti kapcsolatok erősítése, mivel a vállalkozásoknak gyakran nehézséget jelent a kapcsolatfelvétel, illetve a hatékony kommunikáció az OEM-kel és a Tier 1-es vállalatokkal. Magyarországon több mint 500, a járműipari szegmensben érdekelt vállalkozás működik, de a hazánkban letelepedett nagyvállalatok, OEM-ek, TIER 1-ek, valamint a Kárpát-medencében működő más nagyvállalatok beszerzői nem mindig vannak tudatában ennek a jelentős számnak.

Gyakran a hazai vállalkozások sem ismerik egymás tevékenységét, lehetőségeit, kooperációs készségeit. Ezért közvetett cél továbbá a vállalkozások vertikális kapcsolatainak kialakítása és fejlesztése mellett a horizontális kapcsolatok erősítése a sikeres partneri együttműködések érdekében. Adatbázisunk ebben is segítségére van a magyar vállalkozásoknak.

Fontos megjegyezni, hogy az adatbázis elsősorban nem starter, a beszállítást távlati céljai között említő vállalkozások gyűjtőhelye, hanem már beszállítói kapacitással rendelkező cégek adatbázisa. Ezért a beérkezett regisztrációk egy „előszobába” érkeznek, ahol a HITA  a követelményrendszereket figyelembe véve bírálja el a regisztrációt. Amennyiben a vállalkozás valamely adata nem felel meg a követelményeknek, a jelentkező cég várólistára kerül.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor