Újabb teher a cégeknek jövőre

2015. március 06. péntek - 11:01 / piacesprofit.hu
  •    

Évi több tízezer forint kiadási kötelezettséggel szembesülnek most a cégpapírjaikat rendbe tévő kisvállalkozások. Jövőre már olyan e-mail címmel kell rendelkezniük, amivel át tudják venni az oda érkező hivatalos iratokat. A tanúsítványt jelenleg csak két cég forgalmazza, és egyelőre csak a fővárosban szerezhető be.

Az előírásoknak megfelelő legolcsóbb szolgáltatás éves előfizetési díja ma 13 ezer forint plusz áfa – olvasható a Világgazdaság cikkében. A lapnak nyilatkozó egyik piaci szereplő szerint most nem érdemes kapkodniuk azoknak a cégeknek, akik csak és kizárólag a bírósági – és egyéb hivatalos – értesítések fogadására használnák a fokozott biztonságú aláírási rendszert. A szolgáltatók jelenlegi árképzése és gyakorlata még nem tükrözi ugyanis a megváltozott helyzetet.

Mire a rendszer élesbe fordul – már lesznek olyan csomagok, amelyek figyelembe veszik, hogy egyes ügyfelek csak évi egy-két levelet akarnak elektronikusan átvenni. Vagyis az áfával együtt majdnem 17 ezer forintos éves díjnál jóval olcsóbban is hozzá lehet majd jutni szerinte a szolgáltatáshoz – mondta a lapnak az egyik szolgáltató igazgatósági tagja.

E-számla: kell-e az e-aláírás?
Mitől lesz biztonságos és a törvényi előírásoknak megfelelő az elektronikus számla, amit kibocsátunk? Piya Csaba, a Billzone.eu ügyvezető igazgatója összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a Piac&Profit konferenciáján.

 

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek