Tréning ajándékba

2014. október 09. csütörtök - 18:30 / Timár Gigi
  •    

Sokszor hallani, hogy egy vállalkozás képzi az alkalmazottait, azok mégis lelépnek – akár a konkurenciához. Ez valós veszély, ám ennél csak az árt többet a cégnek, ha nem képezi a kollégákat, és azok maradnak.

Háromévente vált munkahelyet egy átlagos európai fiatal, noha az eddig ismert állások és lehetőségek nagyjából 25 százaléka megszűnt, 2030-ra pedig 50 százalékig nőhet ez az arány a The Futurist előrejelzése szerint. Az életen át tartó tanulás tehát már nem szólam, hanem szükséglet, aminek valódi megoldást kell kínálnia az újrakezdéshez. Saját fejlesztésünk mellett – a cég versenyképességének fenntartása érdekében – a körülöttünk lévők fejlődéséről is gondoskodnunk kell.

3 online kurzus, ami bárkinek hasznos lehet
Az adatelemzéstől a motivációs technikákon át a marketingismeretekig bármi, de tényleg bármi tanulható (de nem garantáljuk, hogy MEGtanulható) online.
Összeszedtünk 3 kurzust 3 helyről, amelyek bármilyen üzletben hasznosak lehetnek.
1. Az irracionális viselkedés megértése kezdőknek: a Coursera által indított tanfolyam segít megérteni, mit miért tesznek az emberek, akik többségükben egyáltalán nem racionálisak. Bármely üzletembernek hasznos lenne megérteni a döntések hátterét.
2. Bevezetés a statisztikába: mi is sokszor mondjuk, hogy lehetetlen sikeresen céget vezetni anélkül, hogy áttekinthető módon képesek lennénk átlátni valós helyzetünket és lehetőségeinket. Az Udacity kurzusa segít, hogy olvasni tudjunk az adatokban.
3. Mikroökonómia: aki eddig nem tanult közgazdaságtant, annak szinte kötelező. Aki meg tanult, az sem biztos, hogy az MIT-en, a világ egyik legmenőbb egyetemén tette.

Kit?

Minden cégnél dolgoznak kulcsemberek, akiknek a megtartása a vállalkozás elemi érdeke. A tehetségek szerepe azért is egyre fontosabb a cégeken belül, mert a rohamosan elterjedő laposabb, a felelősségeket alacsonyabb szintekre delegáló szervezeti felépítésben már a középvezetőknek is kiváló képességekkel kell rendelkezniük. A kollégákba való befektetés egy kisvállalkozás esetében a túlélés záloga is lehet, mert hiába lenne ideális, ha a gyerekek átvennék a stafétabotot, a valóságban gyakrabban az idejekorán kinevelt alkalmazott az, aki a generációváltáskor képes lesz a cég irányítására.

Szemben a multivállalatokkal, a kis cégeknél nem nagyon van lehetőség általános, mindenkit húzó programok kialakítására. A racionális befektetés ezért egy kisebb cégnél – mondják a szakértők –, ha az arra érdemeseket, a tehetségeket segítjük. A racionális költés érdekében az is fontos, hogy a kulcskompetenciák meghatározásával a munka és a cég szempontjából valóban fontos területeken legyen fejlesztés. A személyre szabott oktatás amellett, hogy jelentősen növeli a motivációt, rövid idő alatt az érintett dolgozó munkájában is látható eredményességjavulást hozhat.

Kép:PP/BartosGyula

Mit?

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tanulni ebben a követhetetlenül gyorsan változó világban, hogy senki nem tud mindent, amire szüksége van. És egyáltalán nem csak a szakirányú továbbképzésekre gondolunk, amelyek természetesen elengedhetetlenek. Érdekes módon a tréningcégek által felállított toplistákon egyre inkább előkelő helyen szerepelnek a „puha képességek” fejlesztésére irányuló képzések. Az örökzöld kommunikációs és együttműködést ösztönző képzések, valamint az ügyfélszolgálat- és értékesítéstámogatási tanfolyamok minden munkavállaló számára hasznosak lehetnek, ha a cégre és egyénre szabott módon segítik a hatékonyabb működés megteremtését. De az új kedvencek között olyan, logikusan felkapott témák is vannak, mint a távmunkára való felkészítés vagy éppen a fenntartható működés gyakorlatának átadása. Tréning segíthet a munka–magánélet egyensúlyának kialakításában vagy épp abban, hogy megfelelően menedzseljük a napi e-mail áradatot.

Miből?
A béren kívüli juttatások keretében a munkáltató kedvezményes adózás mellett hozzájárulhat a munkavállalója iskolai rendszerű képzésének költségeihez évente legfeljebb 253 ezer 750 forinttal. Az iskolarendszerű képzéseket a közoktatásról, valamint a felsőoktatásról szóló törvény határozza meg. A szakképzésről szóló törvény szerint iskolai rendszerű szakképzés a közoktatás keretében a közoktatási és a szakképzési törvényben meghatározott szakképző iskolában, illetőleg a felsőoktatási törvényben meghatározott felsőoktatási intézményben folyó szakképzés. A juttatást 35,7 százalékos adó terheli – a juttatás értékének 19 százalékos adóalap-kiegészítéssel növelt része után 16 százalékos szja és 14 százalékos eho.
Kizárólag a munkavállaló munkaköréhez szükséges ismeretek megszerzését szolgáló képzéseket támogathatja a munkáltató, amennyiben az abban való részvételt ő rendelte el, illetve ha a képzés a munkavállalónak a munkáltatónál történő tevékenységéhez/munkavállalásához szükséges ismeretek megszerzését, bővítését célozza. Béren kívüli juttatásokat azonban éves szinten összevontan legfeljebb 500 ezer forint értékben adhat a cég, így ha a dolgozó más cafeteriaelemet is kap, számoljunk! Ha túllépjük a kerethatárt, a támogatás az egyes meghatározott juttatások kategóriájába kerül, és a 14 százalékos eho helyett 27 százalékos ehóval kell számolni. De még az 51,17 százalékos közteher mellett adható javadalmazás is kedvezőbb, mint ha ugyanakkora nettó bért fizetne ki a munkáltató: 10 ezer forint bruttó munkáltatói költségkeretből alig több mint 5000 forint a nettó bér, míg normál közterhű juttatás esetén ugyanekkora bruttó összegből 6615 forintot költhet képzésre a munkavállaló.
Sebők

Hogyan?

Ma már nem kifogás, hogy a közelünkben nem indítanak megfelelő képzést, vagy épp nem érünk rá akkor, amikor a tanfolyamot tartják. Az internet – mint minden mást – ezt is megváltoztatta. Dönthetünk úgy, hogy egy amerikai egyetem továbbképzését látogatjuk anélkül, hogy repülőjegyre költenénk. A neten tulajdonképpen bármit meg lehet tanulni a csontig rágott negatív példától, mint a bombakészítés, addig, hogy hogyan lehet otthonról vállalkozást indítani.  Az USA-ban például körülbelül hatmillió ember tanul otthon, különféle online platformokon; a legtöbben szakirányú képzéseket, mesterszakokat és vállalati kurzusokat választanak főként gazdasági és informatikai témában. Becslések szerint az e-learning az elmúlt négy évben 56 milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát, és a szakemberek arra számítanak, hogy az összeg 2015-re megduplázódik.

A tréning már ajándéknak is beválik. Egy német felmérés szerint a képzések – elsősorban a kommunikációs és stresszkezeléssel foglalkozó típusok – a legnépszerűbb céges ajándékok listáján is előkelő helyen szerepelnek. Sőt, a tanulás mára az üzleti gondolkodásnak is része. A startupok, más vállalkozásoktól eltérően, közösségekbe szerveződnek, amelyek legfontosabb célja, hogy a résztvevők tanuljanak egymástól. Vagyis nem ülnek a megszerzett tudáson, hanem megosztják a tapasztalataikat, beszélnek a kihívásokról és a kudarcokról is. Hisz tankönyvek helyett a tapasztalatokból lehet a legjobban tanulni.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek