Szirmák Botond globális felsővezetői pozícióban folytatja pályafutását

2019. április 16. kedd - 16:28 / piacesprofit.hu
  •    

A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját, Szirmák Botondot nevezték ki az International Personal Finance (IPF) európai otthonszolgáltatási üzletág vezetőjének. Szirmák Botond jelenlegi pozíciója mellett a jövőben az IPF, a Provident nemzetközi anyavállalatának egységes európai otthonszolgáltatási (home credit) üzletágát is irányítja, és ebben a tekintetben a magyar Providenten kívül a román, a cseh, valamint a lengyel piacért is felel majd.

Szirmák Botond

Szirmák Botond

Szirmák Botond a Corvinus Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte MBA, HR menedzsment- és bölcsészdiplomáit. A Providenthez 2002-ben csatlakozott, és az elmúlt 17 évben különböző kereskedelmi vezetői pozíciókat töltött be. 2008-ban nevezték ki a magyar Provident vezérigazgatójává, négy éve pedig az IPF dél-európai régiójának működését is felügyeli.

„Megtiszteltetés számomra, hogy anyavállalatunk döntéshozói engem bíztak meg ezzel a stratégiailag jelentős európai üzletág vezetésével. Mindent megteszek annak érdekében, hogy az európai home credit funkcióink központi irányításával a tagországaink jobban össze tudják hangolni az innovációs munkafolyamatokat, és többek között a hitelkockázat-kezelés, humánerőforrás-menedzsment terén is átvehessünk egymástól olyan jól bevált gyakorlatokat, amelyek az egész vállalatcsoport üzleti sikerét a kollaboráción keresztül erősítik”  – nyilatkozta Szirmák Botond a kinevezése kapcsán.

Szirmák Botond cégvezetői teendői mellett 2015 óta a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnökségi tagja, a Nemzeti Kézilabda Akadémia kuratóriumi tagja, illetve a súlyos betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány jószolgálati nagykövete.