Reggeli egyperces: Minden esetben kötelező az online adatszolgáltatás?

2018. szeptember 20. csütörtök - 08:05 / piacesprofit.hu
  •    

Ha olyan partnernek állítunk ki számlát, aki nem jogosult az áfa visszaigénylésére, akkor is kötelező számunkra az adatszolgáltatás a NAV felé?

Ha olyan partnernek állítunk ki számlát, aki nem jogosult az áfa visszaigénylésére, akkor is kötelező számunkra az adatszolgáltatás a NAV felé?

Az Írisz Office válasza a következő:

Attól függetlenül, hogy a partner levonhatja az ÁFÁ-t vagy sem, nekünk kiállítóknak ugyanúgy kötelező az online adatszolgáltatás a NAV felé a 100.000 Ft-ot elérő vagy meghaladó ÁFA tartalmú számlákról.

Amennyiben a partnerre speciális szabályok vonatkoznak az ÁFA törvény tekintetében, például alanyi adómentes adóalany, illetve mezőgazdasági kompenzációs felárra jogosult mezőgazdasági gazdálkodó, az nem befolyásolja az adatszolgáltatási kötelezettségünket.

Magánszemély vevő esetében viszont nincs adatszolgáltatási kötelezettségünk.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

 

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek