Magyar cégek Észtországban

2012. október 27. szombat - 12:02 / piacesprofit.hu
  •    

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 10 magyar vállalkozás vett részt 2012. október 25-27. között a Tallinn FoodFest 2012 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon.

A magyar standot Haupt Erik, Magyarország Tallinnba akkreditált nagykövete is felkereste a nyitónapon. A háromnapos vásáron kiállító cégek és látogatók rendkívül gazdag szakmai programon vehettek részt.

Először vettek részt magyar cégek a HITA szervezésében a tallini eseményen

A Tallinn FoodFesten a HITA standján hat magyar vállalkozás kiállítóként és négy cég katalógus által vett részt. A személyesen megjelenő magyar vállalkozások – a Benex Food Kft., Polyák Imre egyéni vállalkozó, a Szilas Drink Kft., a Top World Kft., a Törley Pezsgőpincészet, valamint a Zila Kávéház Kft. – komoly érdeklődésre számíthattak.

A HITA első alkalommal jelent meg a Tallinn FoodFest kiállításon, amely Észtország és a régió egyik legnagyobb vására. Az eseményre évről-évre több mint 100 főkiállító regisztrál. A Tallinn FoodFesten való részvétel célja az észt-magyar bilaterális kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése, valamint további magyar exportlehetőségek feltárása volt a Baltikumban.

Nagy sikert arattak a cégek Jekatyerinburgban

Október 17-19. között rendezték Jekatyerinburgban az „Oroszország Önkormányzatai”- 5. Nemzetközi Befektetési Fórumot és Kiállítást, amelyhez kapcsolódóan 5 magyar vállalkozás vett részt közös standon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával. A standot a megnyitó napján Szverdlovszk megye kormányzó-helyettese, gazdaságfejlesztési minisztere és külkereskedelmi minisztere is felkereste.

A fórum és kiállítás négy éven keresztül Moszkvában volt, ebben az évben azonban a rendezvény Jekatyerinburgban kapott otthont. Oroszország „harmadik fővárosa”az elmúlt években és a jövőben is több nagyobb nemzetközi rendezvény lebonyolításának helyszíne. A város jelölt az Expo2020-ra, valamint egyik helyszíne lesz a FIFA 2018-as futball világbajnokságnak is.

A magyar cégek a fórumon és a kiállításon lehetőséget kaptak arra, hogy a vízgazdálkodás, ipari automatizálás, lakóházépítés, autóbuszgyártás, energiahatékonyság, világítási rendszerek területein bemutassák technológiájukat és szaktudásukat.

Magyar borokat vár Hongkong

Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket. Hongkong 2008-ban minden borvámot eltörölt, és 2011-re teljes borimportja több mint 500 százalékkal 903 millió euróra nőtt, ez jó lehetőség a magyar borászok számára is termékeik értékesítésére Ivan K. B. Lee, Hongkong berlini Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának (HKETO Berlin) igazgatója szerint.

Az iroda a napokban szervezett kóstolót a kínai konyha remekeiből Budapesten, ahol magyar borokat szolgáltak fel az ételekhez, annak érzékeltetésére, hogy milyen jól illeszkedik a magyar borok ízvilága a távol-keleti konyha ízeihez. “Arra bátorítom a magyar borászokat, hogy használják ki a kedvező vámjogszabályokat, valamint azt, hogy Hongkong a kínai anyaországban egyre növekvő piac kapuját is megnyitja előttük” – hangsúlyozta a HKETO Berlin igazgatója a Magyar Távirati Iroda közlése szerint.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek