Káosz a ferihegyi reptéren, megteltek a Wizz-Air járatai

2018. június 07. csütörtök - 12:35 / piacesprofit.hu
  •    

Teljesen megteltek a Wizz-Air csütörtöki járatai. A budapesti repülőtéren hatalmas sorok kígyóznak, mert már nincs hely a poggyászoknak az utastérben, a kézipoggyászokat is a csomagtérben kell szállítani – sorsolással döntik el, kiét.

Az Utazómajom portál írja, hogy a Wizz Air sorsolásokat tart, és a kiválasztott utasoknak a check-in pultnál kell feladniuk a kézipoggyászaikat is. Csütörtökön 10 Wizz Air gép is indul a Liszt Ferenc Repülőtérről, amelyek szinte teljesen megteltek, ráadásul a többség kézipoggyásszal utazik, azaz a fedélzeti csomagtartókban már nincs hely. A Wizz Air ezért döntött úgy, hogy véletlenszerűen kiválaszt bizonyos utasokat, akiknek a csomagtartóba kell leadni az utastérbe szánt poggyászát. Ez a döntés káoszhoz vezetett a reptéren, mivel a kiválasztott utasok számára nem engedélyezett az online utasfelvétel sem.

Az oldal beszámolója szerint hosszú sorok alakultak ki a Wizz Air becsekkolópultjainál, a sor egy helyen egészen a másik terminálig ér. A sorban voltak olyanok, akik csak a nagyméretű feladható poggyászukat szerették volna feladni szokásos módon, illetve a legtöbben olyanok, akiket kiválasztott a légitársaság.

Sokan féltik a csomagjaikat a reptéri szarkáktól, vagy csak a sérüléstől. Kis méretű (40*30*18 centis) kézicsomagot továbbra is fel lehet vinni a gépre, ezért sokan a reptéren vették ki a bőröndjükből az értékesebb vagy törékeny tárgyakat.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.