Hamarosan az emberek többsége távmunkában dolgozik majd

2018. március 30. péntek - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Az Amerikai Egyesült Államokban 2020-ra a távmunkában dolgozók lesznek túlsúlyban és ez az arány Európában is folyamatosan növekszik - írja közleményében a Xerox. A távmunkában dolgozók otthonról vagy akár útközben is tudnak dolgozni mobil eszközeik segítségével.

Több mint 8 milliárd mobil eszközt használunk szerte a világon és ez szám várhatóan 2021-re 11,6 milliárdra nő. A kutatások szerint a mobilitás egyértelműen jó az üzleti vállalkozásoknak: csökkenti a hiányzásokat, növeli a termelékenységet és a vállalkozások pénzt takarítanak meg. A munkavállalók jobban teljesítenek, ha nem kell megfelelniük a helyhez kötöttség elvárásainak, ami pozitív hatással van az alkalmazottak elégedettségére is. A mobil munkavégzésnek kulcsfontosságú szerepe van a kis- és középvállalkozások digitális átalakulásában: a termelékenységet és a vállalati biztonságot új szintre emeli.

A távmunka mobilról a menő
Még mindig kihívást okoz, hogy egységesen és biztonságosan felügyeljék az infrastruktúrán belül használt céges és privát tulajdonú okostelefonokat és tableteket, hiába biztosítanak hozzájuk vállalati támogatást a legnagyobb rendszerek fejlesztői.

Nyomtatás, scannelés bárhonnan

Függetlenül attól, hogy távolról, vagy az irodából dolgozunk, az alkalmazottak számára lehetővé kell tenni, hogy hozzáférjenek a tárolt üzleti dokumentumokhoz – például a szerződésekhez és számlákhoz – és nyomtassanak vagy szkenneljenek bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről.

„A munkavállalók mobilitásának dinamikus növekedése hazánkban is tapasztalható folyamat, ezért a Xerox folyamatosan olyan technológiai megoldásokon dolgozik, melyek segítségével az irodai munkafolyamatok hatékonyabbá válhatnak. Célunk, hogy ügyfeleink maximálisan élvezhessék a mobil munkavégzés előnyeit.” – mondta Katona Ádám, a Xerox Magyarország marketing vezetője.

A Xerox rövid útmutatót készített arra vonatkozóan, hogy az intelligens többfunkciós készülékek és a nyomtatási szolgáltatások miként működhetnek együtt és hogyan segítenek kihasználni a mobilok adta lehetőségeket. Szó esik például a hibrid dokumentumról, amely teljesen online készül, kinyomtatni csak az aláíráshoz kell, iktatásra pedig bescannelés után kerül. Azt is írják, hogy a mobil munkavállalók számára elengedhetetlen a felhőalapú alkalmazások használata a dokumentumaik tárolására, és az, hogy az okoseszközeik minél többféle nyomtatóhoz, scannerhez tudjanak kapcsolódni.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek