A jó vállalati kultúra olyan, mint a hegycsúcs meghódítása

2018. július 11. szerda - 11:05 / piacesprofit.hu
  •    

A vonzó vállalati kultúra jó hatással van a dolgozói produktivitásra. Az Eurostat 2017-es kutatása szerint az EU-ban és a Visegrádi országok között Magyarország az utolsók között áll a munkavállalói termelékenység tekintetében.

Általánosan elfogadott, hogy a vonzó vállalati kultúra jó hatással van a dolgozói produktivitásra. Az Eurostat 2017-es kutatása szerint az EU-ban és a Visegrádi országok között Magyarország az utolsók között áll a munkavállalói termelékenység tekintetében.

Kép: Bartos Gyula/PPArchív

Kép: Bartos Gyula/PPArchív

Ez azt is jelentheti, hogy a hazai munkavállalók nagy része nem a rájuk szabott pozícióban dolgozik. „Többek között ezen kutatási eredmények sarkalltak minket arra, hogy belevágjunk egy országos munkavállalói felmérésbe, amellyel szeretnénk jobban érteni a hazai munkahely-elégedettségi helyzetet – mondta Knezevics Viktor, a BP országigazgatója.

Egyre kevesebben aggódnak a munka miatt
A megkérdezettek több mint fele úgy véli, hogy könnyen találna magának új állást, ha a meglévőt elveszítené, derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös májusi munkaerőpiaci kutatásából.

A BP-nél komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a munkavállalóik a megfelelő pozícióban dolgozhassanak, és olyan kultúrát alakítsanak ki, ahol a munkavállalóik jól érzik magukat.

A jól működő vállalati kultúra is olyan, mint egy hegycsúcs meghódítása. Mindkettőnél elengedhetetlen az összehangolt csapatmunka. „Fontos olyan munkakörnyezet kialakítása, amelyben a munkavállalók megtalálják a helyüket, jól érzik magukat és amely motiválja és inspirálja őket céljaik elérésében.”– folytatta Knezevics Viktor.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek