A halálvonal elkerülésének praktikái

2012. november 26. hétfő - 11:15 / piacesprofit.hu
  •    

A cégek jelentős része egyáltalán semmilyen méréssel, statisztikával nem támasztja alá a meghozandó döntéseket, vagyis gyakorlatilag vakrepülésben él. Szakértőnek tippjeivel segít, hogyan lehet három egyszerű lépéssel elkerülni a váratlan pánikot.

A mindennapi életben az emberek folyamatosan használnak olyan módszereket és eszközöket, amelyek segítenek elkerülni a katasztrófa helyzeteket – hangsúlyozza Pilát Gábor értékesítési tréner. Elég csak az autóban elhelyezett benzinszint mutatóra, vagy épp a sebességmérő órára gondolni. Ezek teszik lehetővé, hogy pontosan átlássuk, mi történik körülöttünk, és adatok ismeretében döntsünk, mi lesz a következő lépésünk.

A szakember tapasztalatai szerin ennek ellenére a cégek jelentős része tulajdonképpen “vakrepülésben” dolgozik akár évekig, vagyis semmilyen méréssel, statisztikával nem segíti a vezetői döntések meghozatalát, vagy éppen a váratlan “cápatámadások” túlélését.

Pedig, mint szakértőnk mondja, a statisztika a cégvezetők egyik legjobb barátja. Az alábbi videóban három egyszerű lépésben segítünk, hogyan lehet kontroll alá vonni egy területet, meghatározni a célokat és elkerülni a “halálvonalat”.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek