3 app, ami tényleg könnyebbé teszi az életet

2014. július 06. vasárnap - 18:05 / Timár Gigi
  •    

Ha már úgyis folyton magunkkal cipeljük, érdemes minden fronton kihasználni az okostelefonok képességeit. Összeszedtük három olyan alkalmazást amelyek révén a telefon még több területen lehet a segítségünkre.

Kép:Pixabay

Hozzon jobb döntéseket!

Döntéseket hozni mindig stresszt jelent. Ennek csökkentésében és a komplex választások egyszerűbbé tételében segít a ChoiceMap alkalmazás, amely tulajdonképpen prioritások listájává egyszerűsíti a problémákat. Ezeket kell értékelnie a felhasználónak fontosság alapján, amiből a program aztán egy algoritmussal megoldást ad. Nem javasolnánk, hogy bárki a cég életét meghatározó döntéseket így hozzon, de állítólag már az is pihentető, ha legalább egy vezetőnek azon nem kell gondolkodnia, hogy mit vacsorázzon, vagy melyik étterembe vigye új üzleti partnerét. Ilyen súlyú kérdésekben ideális segítő.

Szkenner a zsebben

A CamScanner szkennerré és faxkészülékké varázsolja telefont, segítségével bármilyen papír alapú dokumentumot digitalizálhatunk. Elég egy fotót készíteni a dokumentumról, a program a lefotózott anyagot automatikusan kivágja, feljavítja a képminőségét, és létrehoz belőle egy szabvány PDF-fájlt. Ez már könnyen megosztható e-mailen, faxon, vagy kinyomtatható, feltölthető felhő alapú alkalmazásokba, címkézhető és kereshető.

Gyerekzár telefonra

Akinek van gyereke, tudja, hogy az apró kezecskéket szinte lehetetlen távol tartani a telefonoktól. Az okos készülék lefoglalja kicsinyünket egy gyors megbeszélés vagy egy egyébként unalmas várakozás idejére. Viszont senki nem szeretne kínos helyzetbe kerülni azzal, hogy véletlenül fontos üzleti partnereket hívogat fel a gyermek… Erre kínál megoldást a Kid Mode nevű, iPhonre-ra és androidos mobilokra egyaránt használható, ingyenes alkalmazás, amivel garantáltan boldog lesz minden kisiskolás és annál fiatalabb mobilozó. A Kid Mode több offline játszható játékot kínál, a „gyerekzár” funkció pedig arról gondoskodik, hogy ezeken kívül még véletlenül se jusson be semmilyen programba a csemete.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek