Újabb félszáz védjegyes termék

2015. szeptember 04. péntek - 12:34 / piacesprofit.hu
  •    

54 cég 57 pályázata vehette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát. A független szakértői testület javaslata alapján már 18. alkalommal díjaztak olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez.

Az idén összesen 54 vállalat, köztük nemzetközi nagyvállalatok és mikro-vállalkozások is részesülhettek a Magyar Termék Nagydíj védjegy használatára feljogosító kitüntetésben, amelyet a Díszoklevél tanúsít és a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea is jelképez. Fontos értéke, hogy a minőség emblémájaként segíti a fogyasztót az eligazodásban. A kitüntetettek 46%-a az idén pályázott először, 54%-a pedig visszatérő pályázó, akiknek egyes termékein és szolgáltatásain már látható a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy. 2015-ben 77%-ra emelkedett a vidéki székhellyel rendelkező nyertesek száma, míg 23%-uk budapesti volt. Az idei díjazottakkal együtt 1998 és 2015 között 543-ra emelkedett, vagyis több mint 45-szörösére nőtt azon kiváló pályázatok száma, amelyek elnyerték a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát.

A Magyar Termék Nagydíj Kiírói Tanácsa, ahogy eddig is, az idei évben is sok összetevős értékelési szempontrendszer szerint hozta meg döntését.  A bírálók figyelembe vették többek között az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazását, a termékek biztonságosságát, újszerűségét, piacképességét, exporterejét, valamint a fogyasztóknak kínált plusz előnyöket.

“A pályázatok elbírálása során a pályázó vállalat pénzügyi és ügyviteli korrektsége is kiemelt szempont volt.”

2015-ben azonban számos újdonságot is kínált a Magyar Termék Nagydíj védjegy Pályázati Rendszer. A Kiírók Tanácsa – mérlegelve a pályázatok elbírálását és az egyre élesedő piaci versenyt – szigorította a követelményeket és még így is a benyújtott pályázatok 79%-a elnyerte a védjegyhasználati jogot. A pályázati főcsoportok száma 31-ről 37-re növekedett, ezáltal idén a gazdaság szereplői számára további új pályázati lehetőségek nyíltak meg. Az élelmiszeriparhoz, élelmezéshez kötődő pályázatok ugyan ez idáig is a legnépesebb pályázói kört képviselték, az idei évben fokozottan értékelték az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat. A különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerekkel a közétkeztetés területéről is érkezett pályázat. A szintén idén először meghirdetett „Kulturális rendezvények, sportesemények” témakörben világszínvonalú pályázatok vehették át kitüntetéseiket a Parlamentben.

Kiemelkedő pályázatok érkeztek többek közt az építőipar, kozmetikai termékek, cipőipar, informatika, oktatás területéről, jelentős a gépek és berendezések témakörben kitüntetett pályázatok száma, mindemellett pedig a járműgyártás területén idén is pályáztak termékeikkel a magyar iparág felfelé ívelését bizonyító vállalkozások. Új kiírók csatlakozásának köszönhetően kaphatott hangsúlyt az egészséges táplálkozás, a pályázatok elbírálása során pedig a pályázó vállalat pénzügyi és ügyviteli korrektsége is kiemelt szempont volt.

A legkiválóbb pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, melyet győztes termékeiken, szolgáltatásaikon egy évig díjmentesen használhatnak.

Kép:Sajtóközlemény

A kitüntetést jelképező trófeát és a díszoklevelet a Parlament Felsőházi Termében Koszorús László Gáspár, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.

„A Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználatot elnyert termékek és szolgáltatások megálmodói és készítői képviselik azt a minőségi szemléletet, gondos irányítást, hosszú távú gondolkodást, fogyasztóközpontúságot, amely a vállalkozásokon keresztül Magyarországot a gazdasági felemelkedéshez viszi közelebb” – mondta Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. „Ezen vállalkozások sikereiket új munkaerő alkalmazásával tudják elérni, ami által szintén növekszik, erősödik a gazdaság, növekednek az állam bevételei, melyeket fokozódó mértékben tud az államháztartásba visszaforgatni, ami végső soron egy magasabb életminőséghez vezet” – tette hozzá az alelnök.

Az esemény során külön elismerésekben is részesültek a kiemelkedő pályázatok. A Kiírók Tanácsa különdíjait, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíjakat Dr. Latorcai János úrtól, az Országgyűlés alelnökétől vehették át a kitüntetettek, csak úgy, mint a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű-Díját, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Díja elismeréseket, valamint a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíjat.

„A Magyar Termék Nagydíj a legrangosabb hazai minősítő rendszerré vált. Az eltelt 18 év, valamint a kitüntetett termékek és szolgáltatások száma jelzi, hogy a minőség hagyományt teremtett” – mondta Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója. „Ez a megmérettetés objektív mérceként igazolja azon termékeket és szolgáltatásokat, amelyek önként vállalt többlet teljesítményeket és garanciákat nyújtanak a fogyasztóik, felhasználóik felé. Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürkeállomány teljesítményét”– tette hozzá az igazgató.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat egyik kiemelt célja, hogy változtasson azon a Magyarországon gyakori szemléleten, miszerint még mindig az ár jelenti a leglényegesebb vásárlási szempontot, melyet gyakran a minőség elé helyeznek. Valójában azonban az ellenőrzött minőségű (pl.: a Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott) termékek biztonságot, egészséget, tartósságot jelentenek, megvásárlásuk végső soron megtakarításokat eredményez.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a TÜV Rheinland InterCert Kft., valamint a WTS Klient Kft. írta ki és valósította meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Közbeszerzési Hatóság szakmai támogatásával.

Az idei díjazottak

Sorszám

Pályázó

Pályázat

1

Alveola Kft. Solanie Szőlő-Hialuron termékcsalád

2

A.P.P. Kereskedő és Szolgáltató Kft. DiaSafe® leesés elleni termékcsalád

3

BATZ HUNGARY Kft. BATZ sport lábbeli család több színben

4

BECK and PARTNERS Kft. HR Felhő toborzási-kiválasztási szoftver

5

Bőr-Motor Bt. TURUL hagyományőrző bőrdíszmű család

6

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. – Rudas Gyógyfürdő és Uszoda Rudas Gyógyfürdő és Uszoda és szolgáltatásai

7

CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. OMEGA szegélykő-résfolyóka elemcsalád

8

Deka Union Kft. Csemege Debreceni páros kolbász

9

Dent-Art Technik Kft. Láthatatlan fogszabályozó és a kapcsolt szolgáltatások

10

DOMI Fokhagyma Kft. Zúzott fokhagyma termékcsalád

11

Electrolux Lehel Kft. Ultra One Quattro porszívó

12

Ensi Kft. Az Ensi Kft. egyedi gépészeti megoldása a miskolci Takata projekttel

13

evopro Bus Kft. MODULO moduláris felépítésű autóbuszok

14

FOTON Nyílászáró Szerkezeteket Gyártó és Forgalmazó Kft. FOTON EXPERT műanyag nyílászáró

15

FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Darnói Múltidéző termékcsalád

16

FUNKCIÓ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Darnói Egészségforrás termékcsalád

17

Gész Gaál és Sziklás Kft. FLAVON Green Plus+

18

Gyulahús Kft. Gyulai Szalámi

19

Gyulahús Kft. Gyulai Kézműves termékcsalád

20

HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. HAJDU hőszivattyús forróvíztárolók

21

Hajnal Húskombinát Kft. Füstölt-főtt sonkák

22

Hajnal Húskombinát Kft. Pácolt, előkészített húsok: magyaros és mustáros ízesítéssel

23

Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. Hawle golyós visszacsapószelep termékcsalád

24

Hungaro-Food 2009 Kft. Szentandrási szeletelt száraz- és félszáraz kolbászok, szalámik és csomagolásuk

25

Hungaro-Food 2009 Kft. HungaroLife, HungaroFitness és HungaroVitality termékek

26

Ilcsi Szépítő Füvek Kft. Csicsókás termékcsalád

27

K9-SPORT Kft. IDC (Innova Dog Comfort) powerhám

28

Komfort Style Kft. Pedikomfort-Hallux termékcsalád

29

KRL Kontrol Kft. FO típusú fázisjavító berendezés család

30

Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. Egerszeg Fesztivál

31

Lambda-Com Műszaki Fejlesztő Kft. / WebEye Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. / WebEye International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Webeye DrivingStyle

32

Legrand Magyarország Villamos Rendszerek ZRt. Valena Life, süllyesztett kivitelű villamos szerelvény család

33

Lissé Édességgyár Kft. Lissé szaloncukor család étcsokoládéval

34

Logo-Tex Ügyviteli Kft. „Mikrochipes azonosítási rendszer az egészségügyi textíliák mosásában”

35

Lumill Kft. HappySkin natúrkozmetikumok

36

Madách Színház Nonprofit Kft. Catherine Johnson – Benny Andersson – Björn Ulvaeus: Mamma Mia! című musical

37

Magyar Suzuki Zrt. Suzuki Vitara személygépkocsi család

38

Malibu Kft. Barocco Chocolates Kézműves csokoládé – Egyedi díszdobozban

39

„MATIAS – BORÁSZAT” Kft. Matias borok

40

Nádudvari Élelmiszer Kft. Nádudvari sajtkrém termékcsalád

41

Nutritive Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Egészségkonyha Speciál az Egészségkonyha kínálatában

42

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Polgár Judit:Sakkpalota 1-2.Tankönyvek és képességfejlesztő munkafüzetek

43

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet MINŐSÉGI TANKÖNYVEKKEL A MAGYAR OKTATÁSÉRT – „Rácsodálkozni, megismerni, megszeretni”, az OFI 3. évfolyamos, új kerettantervnek megfelelő kiadványai

44

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Az OFI 7. évfolyamos új kerettantervnek megfelelő kiadványai

45

Panyolai Szilvórium Zrt. Panyolai Elixír termékcsalád

46

PÉTER IMPEX Kft. „SOLARKOLLEKTOR”

47

Pezomed Kft. Pezoderm® termékcsalád

 48

PIPELIFE Hungária Kft. PIPELIFE gravitációs vízelvezetési termékcsalád

49

Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cellkolor Brill magasfényű zománcfestékek

50

RIGO Szerszám és Formakészítő Kft. Nyomdaipari könyvkötőgép család

51

Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Jászárokszállási Fogadó Kft. Szent Márton Újborfesztivál és Libator

52

Szamos Cipőipari és Kereskedelmi Kft. Szamos Kölyök supinált gyermek lábbeli

53

Terragro Kreskedelmi Kft. BIOFIL Talajoltó baktérium termékcsalád

54

Touch and Help Kft. Touch and Help szoftver és információs karszalag

55

Univer Product Zrt. Univer K’enni Jó zöldségkrém termékcsalád

56

VendelFood Kft. BUZA kolbászvariációk

57

ZALAERDŐ Zrt. Zakatoló erdei iskola

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor