Nem csak keleten veszik a használt német dízeleket

2018. augusztus 08. szerda - 09:00 / piacesprofit.hu
  •    

Miután a használt dízel-autók Németországban csak rossz áron adhatók el, azokból évente százezerszám visznek ki Nyugat-és Kelet-Európába.

A dízel-botrányok után, de különösen az egyre több nagyvárosban a régi dízelekre bevezetett forgalmi tilalom miatt Németországban ezek a kocsik egyre nehezebben, és csak nyomott áron adhatók el.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Másutt Európában viszont, ahol nem, vagy még nem fenyegetnek a némethez hasonló szigorú környezetvédelmi előírások, igen szívesen vásárolják a takarékos dízel-motorokkal felszerelt, ráadásul most olcsóbb járműveket.

A botrányok ellenére óriásit kaszált a Volkswagen
A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A júniusi eladás 4,1 százalékkal, 958 600-ra emelkedett.

Ha azt gondolnánk, elsősorban keleten, tévedünk: a tavaly 240.000 Németországból kivitt dízelből a legtöbb Olaszországba került (22.000), csak ezerrel kevesebb Ausztriába, a harmadik helyen pedig Franciaország áll, jó 16.000 autóval.

Ugyanakkor a leggyorsabban a Horvátországba és Ukrajnába irányuló kivitel nőtt: 90, illetve, ukrán vonatkozásban 136 százalékkal. Ebbe a két országba, nem meglepően, főleg régebbi kocsik kerülnek. Egyébként viszik a használt német dízeleket Svájcba és Norvégiába is.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.