Izgalmas hét elé néznek a spekulánsok

2018. január 22. hétfő - 10:14 / piacesprofit.hu
  •    

Hiába állt le az amerikai kormányzat, alig mutatkozik változás az euró-dollár árfolyamban, ugyanakkor a héten több fontos esemény tarthatja izgalomban a piacokat.

Nem mutatott jelentős elmozdulást a részleges amerikai kormányzati leállások hírére az EUR/USD árfolyama, miután a mai napon újabb szavazás következhet a 2018-as amerikai költségvetésről. A héten emellett sok izgalom várható a devizapár szempontjából: kedden az IFO index érkezik Németországból, szerdán német és eurózónás beszerzési menedzser indexek következnek – hívta fel a figyelmet az Erste Befektetési Zrt. reggeli hírlevele.

Csütörtökön ismét egy német gazdasági hangulatindex (ZEW) érkezik, de ami fontosabb, hogy kamatdöntő ülést tart az EKB. Pénteken pedig negyedik negyedéves amerikai GDP adatok érkeznek. Ráadásul mindez megspékelve a davosi Világgazdasági Fórummal, ahol 18 év után először az amerikai elnök is részt vesz. Így a deviza spekulánsok a héten biztosan nem fognak unatkozni.

photo rnw.org flickr ecb euro

Az EUR/USD árfolyama az utóbbi napokat az 1,22-1,23 sávban töltötte, így az innen való kitörést lehet érdemes figyelni.

Nem képes elszakadni a 309 forint környékén lévő 200 napos mozgóátlagtól az EUR/HUF kurzus, a hetet kereken 309 forinton kezdi az árfolyam. Talán az EKB csütörtöki kamatdöntő ülése hozhat ismét kisebb pezsgést a devizapárba.

Meghökkentő előrejelzések 2018-ra
Női vezetők, összeomló bitcoin álom, kiemelt szerepben az Osztrák-Magyar Monarchia utódállamai. A Saxo Bank a mai napon publikálta 2018-ra vonatkozó 10 Meghökkentő Előrejelzéseit. Az előrejelzések azokra a valószínűtlen, de teljes súlyukban nem igazán felmért lehetőségekre koncentrál, amelyek, ha mégis bekövetkeznek, hatalmas felfordulást okozhatnak a pénzügyi piacokon.