üzleti környezet

jövő, tudatos tervezés, üzleti környezet, üzleti terv

Ezt fogadták meg idénre a vállalkozók

piacesprofit.hu

Az eleje a fogadalmak időszaka: valaki elhatározza, hogy a jövő évben valamit elkezd, vagy épp abbahagy. A legtöbbször a lelkiismeretünket igyekszünk megnyugtatni a magunknak tett elhatározásokkal, igaz, nem túl hatékonyan. A statisticbrain.com szerint ugyanis mindössze az emberek nyolc százalékának-ának sikerül elérni a kitűzött célt. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a kisvállalkozások vezetői tesznek-e üzleti fogadalmat, és ha igen, mi az, amibe belevágnak, vagy amivel felhagynak mostanában.

Tovább olvasom »
befolyásolás, cégvezetés, kapcsolati háló, mentorálás, munkahelyi kapcsolat, üzleti környezet

Ők a legfontosabbak a cége számára!

piacesprofit.hu

Az elismert író, előadó és üzletember Jim Rohn egyszer azt mondta: “Annak az öt embernek az átlaga vagy, akivel a legtöbb időt töltöd.” A vállalkozók azonban, akik a saját kezükkel építették fel a cégüket, hajlamosak alulbecsülni a munkatársak fontosságát a cégen belül.

Tovább olvasom »
adótörvény módosítások, adózás 2014, üzleti környezet

Jövőre sem lesz adóforradalom

piacesprofit.hu

A vállalkozók szempontjából alapvetően kedvező változásokat tartalmaz a 2014-es adócsomag, bár igazán lényegi változásokat nem hoz e téren. A csomagból elsősorban az üzleti környezet javításának, illetve a korábbi jogalkalmazás során felmerült problémák kiküszöbölésének a szándéka olvasható ki.

Tovább olvasom »
adóváltozások, export, fogyasztás, gazdasági növekedés, üzleti környezet, válság

Behúzza a vészféket a magyar gazdaság

piacesprofit.hu

A Policy Agenda által számított Gazdasági Fejlődés Indexe (GFI) 2012. III. negyedévében 0,89. Az előző negyedévhez (1,07) viszonyítva érezhető a negatív folyamatok erősödése (-0,17). A következő féléves időszakra a folyamatok összességét tekintve már nem csupán stagnálást, hanem inkább lassú romlást jelez az index. A vállalati gazdálkodás mutatói esetében különösen egyértelmű a visszaesés.

Tovább olvasom »
adóváltozás, adózás, befektetések, fogyasztás, infláció, üzleti környezet

Jó üzletelni Magyarországon? Persze, hogy nem.

piacesprofit.hu

Csökkenő belső kereslet mellett hogyan is lehetne jó? Azonban e legfőbb szempont mellett van még számos tényező, ami adott piaci konstellációban is megkönnyíti, vagy megnehezíti a vállalkozók dolgát. Ezeket foglalja össze, teszi időben és térben összehasonlíthatóvá a Világbank „Doing Business” mutatószám rendszere.

Tovább olvasom »