ügyvezetői felmentvény

jogi kisokos, ügyvezető felelőssége, ügyvezetői felmentvény

Miért kell felmentvény az ügyvezetőnek?

piacesprofit.hu

A gazdasági társaság vezető tisztségviselője felelősséggel tartozik a társaság felé e minőségében a társaságnak okozott károkért. Meghatározott feltételek fennállása esetén pedig a vezető tisztségviselő e jogkörében eljárva harmadik személynek okozott károkért is felelős. A társaság a vezető tisztségviselőnek évente felmentvényt adhat. Milyen hatással van a felelősségre a társaság által adott felmentvény? Szakértőnk segítségével megválaszoljuk ezt a kérdést!

Tovább olvasom »
adócsalás, adóellenőrzés, nav, ügyvezetői felelősség, ügyvezetői felmentvény, vezető állású munkavállaló

Büntethet a NAV, ha nem ismerjük fel a csalót

piacesprofit.hu

Személyes felelősséggel tartozhatnak a vállalatok vezetői, ha a NAV úgy ítéli meg, az adózási jogokat gyakorló társaság kellő körültekintés mellett tudott vagy tudhatott volna az értékesítési láncban elkövetett adókijátszásról. Szükség van belső szabályzatokra és az ügyfelek ellenőrzésére ahhoz, hogy biztonságban legyünk.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, ügyvezetői felelősség, ügyvezetői felmentvény

Felmenthetik az ügyvezetőket?

piacesprofit.hu

Semmi ok a pánikra, a címbeli felmentés – hivatalos nevén felmentvény – az ügyvezetőknek kedvez, már amennyiben megkapják. De miről is van szó? Ki, mikor, mi alól és milyen célból mentheti fel az ügyvezetőt? A Piac & Profit szakértője segít!

Tovább olvasom »