tippek a szabadsághoz

szakértői tanácsok, számítógép, tippek a szabadsághoz

Indul a nyaralás, frissítsük fel a számítógépet is!

piacesprofit.hu

A számítógép ma már az egyik leginkább nélkülözhetetlen munkatársunk, így ha nyaralni indulunk, gondoljunk arra, hogy egy kis felfrissülés a számítógépre is ráfér! Mondjuk ne rendeljünk neki is Pina colada koktélt (főleg ne próbáljuk meg megitatni vele!), de legalább áramtalanítsuk és tisztogassuk meg. Elsőre ez is elég!

Tovább olvasom »
jogi kisokos, munkaidő, szabadság, szabadság kiadása, tippek a szabadsághoz

Szabadságszabályok: készüljünk az ünnepekre

asalgo

Közeledik az év vége, feltehetőleg minden kolléga a maradék szabadságát nagyjából ugyanakkor akarja kivenni. Mégse állhat le a cég két héttel az ünnepek előtt… Célszerű előre tervezni a szabadságok kiadását. Összeszedtünk néhány fontos szabályt a tervezéshez.

Tovább olvasom »
család és karrier, magánélet, tippek a szabadsághoz

Miniszabit mindenkinek!

Timár Gigi

A miniszünidő kifejezés valószínűleg a brit kultuszregény, a Bridget Jones naplója elsöprő sikerével honosodott meg a magyar nyelvben. Bridget szerint ugyanis miniszünidőre menni valakivel azt jelenti, hogy a másik igazán fontos – vagyis a legfenségesebb dolgok közé tartozik a világon. Ha a szingliség angol prototípusával nem is azonosulnánk teljes mértékben, annyiban valószínűleg a legtöbb ember egyetért Bridgettel, hogy néhány napra elszabadulni a hétköznapokból felérhet egy hosszú szabadsággal. Ha elég jól csináljuk.

Tovább olvasom »