szocpol

csok, eladás, ingatlanvásárlás, jelzálog, szocpol

Eladható-e az ingatlan, ha szocpol vagy CSOK terheli?

piacesprofit.hu

Az állami támogatással vásárolt vagy épített ingatlanokra az állam javára szóló jelzálogjogot, annak biztosítására pedig elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be. Munkahelyváltás, egészségi állapotban bekövetkező változás, vagy a házaspár válása egyaránt felvethetik az ingatlan értékesítését. A das. jogszerviz sorra veszi, milyen lehetőségei vannak a tulajdonosnak, ha ilyen ingatlantól kíván megválni?

Tovább olvasom »
csok, energiahatékonyság, szocpol

Építkezne? A CSOK-os lakásra szigorúbb a szabályozás

piacesprofit.hu

Az új lakásépítések ösztönzése érdekében hozott év végi kormányzati intézkedések komolyabb épületenergetikai követelményekkel párosulnak, melyek révén az új épületek energiaigénye jelentősen – akár felére – csökkenhet. A Magyar Energiahatékonysági Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a megemelt lakáscélú állami támogatások (CSOK) révén várható lakásépítési élénkülésre már kihat az energiahatékonyság növelése érdekében hozott szabályozás.

Tovább olvasom »
csok, lakástámogatás, szocpol

CSOK: így kaphat az államtól 10+10 milliót

piacesprofit.hu

2015 júliusában startolt az új „szocpol” vagyis a CSOK. Az intézkedés csomag legjelentősebb újítása az volt, hogy használt lakás vásárlásához is igénybe vehető támogatást kínált. Fél év után itt az otthonteremtési támogatás új formája, ami akár 20 millió forinthoz is hozzásegítheti a családokat új lakás vásárlása vagy építése esetén. Az év elejétől hatályos jogszabályról Vincze Krisztiánt, a GDN Ingatlanhálózat HitelCentrumának vezetőjét kérdeztük.

Tovább olvasom »
állami támogatás, családi otthonteremtési kedvezmény, szocpol

Nincs csatorna? Nincs CSOK

PP/MTI

Amennyiben a lakás ráköthető a szennyvízcsatornára, úgy ezt meg kell tenni ahhoz, hogy a lakás legalább komfortosnak minősüljön, ami többek között feltétele a családok otthonteremtési kedvezménye (csok) igénylésének – egyebek mellett így módosította a kormány a lakásfinanszírozási rendeletét, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Tovább olvasom »
állami támogatás, csok, lakáshitel, szocpol

CSOK: milliók múlhatnak az értelmezésen

piacesprofit.hu

Idén július 1-től már használt lakás vásárlásra is igénybe vehető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, amit csak CSOK-ként szokás emlegetni vagy ahogy még ma is sokan nevezik a szocpol. Csakhogy nem egyszerű eligazodni a szabályozás dzsungelében és milliók múlhatnak a szabályok értelmezésén.

Tovább olvasom »
csok, lakásvásárlás, szocpol

Már lehet igényelni az új szocpolt

piacesprofit.hu

Július 1-jén lép életbe a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely azonban már most igényelhető a bankfiókokban. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán beszélt.

Tovább olvasom »
állami támogatás, szociális rendszer, szocpol

Megint változik a szocpol

piacesprofit.hu

A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye, korábbi nevén a szocpol támogatás – olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben.

Tovább olvasom »
lakásárak, lakaspiac, szocpol

Mire elég az új szocpol?

piacesprofit.hu

Idén július 1-től elérhető lesz a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, amely újra lehetővé teszi, hogy az ingatlanpiac legnagyobb részét kitevő használtlakás vásárlásra is igénybe lehessen venni vissza nem térítendő, állami támogatást.

Tovább olvasom »
állami támogatás, lakásvásárlás, szocpol

Nyáron jön az új szocpol

piacesprofit.hu

Július 1-jétől Családok Otthonteremtési Kedvezménye néven már használt lakás vásárlására és akár egy gyermekes családok számára is elérhető lesz az új szocpol. A támogatás összege 500 ezer és 3,250 millió forint között lehet, de több dologtól is függ, és területileg eltérő lehet.

Tovább olvasom »
állami támogatás, cégbedőlések, építőipar, lakáshitelezés, lakaspiac, szocpol

Nagyon várják már a szocpolt

piacesprofit.hu

Ennyi cég még sosem szűnt meg az építőiparban, az állami beruházások várható kifulladása pedig még mélyebbre lökheti a szektort. A vállalkozások ezért nagyon várják a szocpolt, amelytől a lakásépítések felfutását várják.

Tovább olvasom »