raktározás

gabonatermesztés, kártevő, mezőgazaság, raktározás

Egyetlen kártevő a gabonában, és kárba mehet az éves munka

piacesprofit.hu

Az évszakhoz képest változékony, meleg és párás idő nagyon kedvez a gabonakártevők szaporodásának, amelyek rövid idő alatt az egész betárolt termésben elterjedhetnek, rontva ezzel annak minőségét és megakadályozva a határidős szállításokat – hívja fel a figyelmet a Concordia Közraktár Zrt. A gondon a gázosítás segít, de jól kell megválasztani ennek időpontját, mert ha szermaradványok vannak az áruban, azt ugyanúgy visszautasíthatják, mintha kártevőkkel fertőzött lenne.

Tovább olvasom »
dokumentumkezelés, költséghatékonyság, raktározás

Nem kell a garázsban tárolnunk a cég iratait

piacesprofit.hu

Sok cégnek okoz fejfájást, hogy hol tárolja azokat a dokumentumait, vagy tárgyait, amelyekre a normál üzletmenetben nem, vagy csak ritkán van szüksége. Egy teljes raktár kibérlése túl nagy költség, az irodában pedig csak a helyet foglalja. Ezért egyre népszerűbb már hazánkban is a sajátraktár.

Tovább olvasom »
csomaglogisztika, logisztika, raktározás

Itt az áru, de hová tegyem?

piacesprofit.hu

Nehéz döntés előtt állnak a raktározási gondokkal küszködő vállalkozások. Érdemes befektetni egy korszerű raktár kialakításába, vagy sem? Szakértőnk cikkéből kiderül, hogyan kerülheti el, hogy felborítsa cége életét a raktározás kérdése.

Tovább olvasom »
készletgazdálkodás, kkv informatika, raktározás

Informatikai lehetőségek a raktározásban

piacesprofit.hu

A raktározással foglalkozó cégek rengeteg modern technológiai megoldást használnak az árukészletük nyilvántartására. Ezeket a rendszereket egy kisebb vállalkozás esetében túl költséges lehet lemásolni, de egy-két apró trükköt tanulhatunk tőlük – hívja fel a figyelmet a Piac&Profit szakértője, Horváth Sándor.

Tovább olvasom »
jogszabály módosítás, logisztika, raktározás

Újraszabályoznák a közraktárakat

piacesprofit.hu

A közraktári tevékenység az elmúlt évtizedben fokozatosan vesztett jelentőségéből, köszönhetően a tapasztalt visszaéléseknek és a közraktárakba vetett bizalom hanyatlásának. Ezt a folyamatot kívánja megfordítani a kormányzat azzal a törvénymódosítási javaslattal, amelynek eredményeként a magyarországi közraktárak működése biztonságosabb és átláthatóbb lesz.

Tovább olvasom »