oksz

adó, bérpótlék, élelmiszer-kiskereskedelem, kereskedelem, kereskedelemfejlesztés, kiskereskedelem, kormány, oksz, vasárnapi bérpótlék, vasárnapi munkavégzés

A vásárlók érdekeit is sértheti a kormány tervezete

piacesprofit.hu

A kormány a tervezett, egyes fogyasztóvédelmi és a munkavállalók védelmével kapcsolatos legújabb intézkedéseket a szakmai szervezeteket bevonása nélkül készítette elő – olvasható az Országos Kereskedelmi Szövetség közleményében. Az OKSZ megítélése szerint ennek következményeként olyan intézkedéscsomagot készítettek elő, ami fékezi a kereskedelem egészének – így a kisvállalkozásoknak is – a további fejlődését, a korszerű szervezési megoldások alkalmazását, ami súlyosan sérti a vásárlók érdekeit és egyes esetekben hátrányosan érinti az alkalmazottakat is.

Tovább olvasom »
adózás, oksz, reklámadó

Ez durva adónövekedés

PP/MTI

Súlyos teher a kereskedőknek a reklámadó, mivel jelentős hányada, közvetlenül vagy közvetve, a fogyasztási cikk kereskedelmet terheli. A fogyasztási cikkek piaca rendkívül árérzékeny, így a kereskedők és a beszállító gyártók számára alapvető piaci követelmény az áremelések fékezése – az OKSZ szerint.

Tovább olvasom »
oksz, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Kassza ügy: jobb, ha kivárunk

piacesprofit.hu

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) azt javasolja a visszavont engedélyű online pénztárgépet rendelő kereskedőknek, hogy legalább néhány napig várjanak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) állásfoglalására a kialakult helyzetben, mielőtt lépnének.

Tovább olvasom »
iparág, oksz, önszabályozás

Magukat szabályoznák a cégek

piacesprofit.hu

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) és a Magyar Márkaszövetség (MM) megvizsgálja, hogy Magyarországon hogyan indítható el az európai szinten kialakított iparági együttműködés – közölte a két szervezet hétfőn.

Tovább olvasom »
adózás 2013, nav, NGM, oksz, online kassza, pénztárgépek online bekötése

Túl sokba kerül a kis cégeknek a pénztárgép

piacesprofit.hu

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az olcsóbb pénztárgépek hiánya több milliárd forint többletkiadást jelent a legkisebb vállalkozások számára a kereskedelemben, ha a cégek az NGM felhívásának megfelelően járnak el, vagyis augusztus 31-ig megrendelik az új pénztárgépeket.

Tovább olvasom »