kockázatcsökkentés

donald trump, énmárka, franchise, kockázatcsökkentés, márkaépítés, startup, üzleti modell

A legnagyobb vagyon a jól csengő név

Kriston László

Richard Branson és Donald Trump egyaránt franchise-uknak köszönhetik sikerüket és vagyonukat. Branson a Virgint, Trump a saját családnevét adja más cégeknek és azok termékeinek. Mindketten elsősorban arra használják az üzleti modellt, hogy ne saját tőkéjüket kösse le a növekedés, és hogy másokra hárítsák a legkülönfélébb kockázatokat.

Tovább olvasom »
céges kockázatok, kockázatcsökkentés, kockázatfelmérés, kockázati besorolás, kockázatkezelés

Kockázatmenedzsment – mi a legjobb módszer?

piacesprofit.hu

A céges mindennapoknak velejárója a kockázatok időről-időre történő felmérése. Hogy milyen mélységben, mekkora körben, milyen részletesen foglalkozunk velük, nagyban függ attól, milyen céllal végezzük az adott felmérést. Ehhez kapcsolódva érdemes végiggondolni, hogy milyen módszert válasszunk az átvizsgáláshoz. Szakértőnk, a p2m Consulting tanácsadója segít!

Tovább olvasom »
átláthatóság, céges kockázatok, kockázatcsökkentés, kockázatkezelés, növekedés, sikeres vállalkozás, üzleti kockázatok

Szembenézni mindig jobb

Timár Gigi

Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikerrel vegye a növekedés során elkerülhetetlen buktatókat, tudatos stratégiaalkotásra, a kockázatok szervezett kezelésére, vagyis minden területen nyílt szembenézésre van szükség. Hiába dugjuk homokba a fejünket, az sokszor még a túléléshez is kevés, nemhogy a növekedéshez.

Tovább olvasom »
compliance, jogi kisokos, kockázatcsökkentés, megfelelőség, szabályozás, szabályzat

Mi is az a compliance?

piacesprofit.hu

Mostanában egyre gyakrabban hallani a vállalkozások életében a compliance, illetve a compliance management kifejezéseket, sokszor azonban a társaságok nincsenek tisztában ezeknek a fogalmaknak a jelentésével, tartalmával, valamint a társaság működésében betöltött szerepével. Dr. Parázsó Helgát, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás ügyvédjét kérdeztük a fentiekről.

Tovább olvasom »