kkv hitelek

bankmonitor, kkv hitelek, vállalati hitelezés

Mit tehetünk, ha a biztosra ígért hitel mégis befuccsol?

piacesprofit.hu

A biztosra ígért hitelek esetében is előfordulhat, hogy akár a végső döntés előtti utolsó pillanatban elutasít a bank. Sokszor teljesen váratlan a döntés, az ok pedig rendszerint valamilyen egyedi, bankspecifikus dolog. A Bankmonitor két cég példáján keresztül mutatja be, hogy az alternatív banki ajánlat megléte ilyenkor bizony életet, jobban mondva beruházást menthet.

Tovább olvasom »
ipar 4.0, kkv finanszírozás, kkv hitel, kkv hitelek, termelékenység, uniós források, uniós pályázatok, versenyképesség

Pénz van, most tudni kéne használni

Timár Gigi

Hiába tűnik úgy, hogy minden jó úton halad, hiába segítenek az uniós források a finanszírozási igényen, a magyar vállalatok hosszabb távú versenyképességéhez sok másra, elsősorban oktatásra lenne szükség a Portfolió Hitelezés konferenciáján felszólaló szakértők szerint.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kkv hitelek, kkv hitelezés, mnb, pénzszerzés

Tizenkét százalékkal bővült a kkv-hitelezés tavaly az MNB szerint

PP/MTI

A válság óta nem tapasztalt mértékben, 4 százalékkal bővült 2016-ban a vállalati hitelezés. A kkv-k hitelállománya 8 százalékkal, az önálló vállalkozókkal bővítve pedig 12 százalékkal nőtt. Az új háztartási hitelszerződések volumene éves átlagban 51 százalékkal emelkedett, de az állomány nem változott 2015 végéhez képest – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Hitelezési folyamatok című negyedéves kiadványából.

Tovább olvasom »
finanszírozás, hitelfelvétel, hitelszerződés, kkv hitelek

Időzített bombák a hitelszerződésben

piacesprofit.hu

A cégtulajdonosok jelentős része csak hitelszerződés aláírása után szembesül azzal, hogy mivel kell együtt élnie. Nagyon kevesen tudják, hogy nemcsak a kamaton és költségeken elkerülhetetlen alkudozni a bankkal, de a hitelszerződés esetenként kellemetlenül kényes egyéb pontjain is. Néhány, forintra váltható tanács következik a Bankmonitor szakértőitől.

Tovább olvasom »
cosme, kkv hitelek, uniós források, uniós hitelgarancia, uniós pénzek, vállalati hitelek

Brüsszel is ad garanciát a hitelekhez

piacesprofit.hu

Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.

Tovább olvasom »
eximbank, exportfinanszírozás, kkv finanszírozás, kkv hitelek, kkv hitelezés, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram, támogatott hitel

Pénzbőség kkv-knak?

asalgo

A Növekedési Hitelprogram és az Exportélénkítési Hitelprogram is egy a korábbi kereskedelmi banki gyakorlattól eltérő, állami szabályozókkal alacsony kamatokra beállított hiteltermék. Próbálkozás arra nézve, hogy hogyan érvényesülhet együtt a bankok és az ügyfelek érdeke, kikényszeríthető-e a pénzintézetek felelősségvállalása állami eszközökkel.

Tovább olvasom »
beruházások, finanszírozás, kkv hitelek, MNB Növekedési Hitel Program, optimizmus, vállalati hitelezés

Informatikába fektetnek a cégek

piacesprofit.hu

Újra emelkedik a vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégvezetők 60 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozásoknál még ennél is jobb a helyzet, mivel több, mint 80 százalékuk gondolkodik beruházásban.

Tovább olvasom »