index

index, jövő, nagyvállalat, pozitív kilátás

Bíznak jövőjükben a nagyvállalatok

piacesprofit.hu

A hazai nagyvállalatok kedvezően látják növekedési lehetőségeiket, az elmúlt három év legjobb eredményét érte el a K&H nagyvállalati növekedési indexe. A makrogazdaságot illetően változatlan környezetre számítanak az előttünk álló egy évben.

Tovább olvasom »
index, innováció, rangsor

Az ön cége innovatív?

piacesprofit.hu

Az üzleti célú innovációk bemutatása, az újításban élenjátó cégek és innovációik elismerése a célja a két hónapja indult Magyar Innovációs Indexnek. A listára egyelőre nyilvános adatok alapján lehet bekerülni.

Tovább olvasom »
bmi, gazdaság, index, menedzser

Romlott a helyzet, de nem akkorát, mint tavaly…

piacprofit.hu

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 39,7 pont, ami azt jelenti, hogy tovább folytatódik a feldolgozóipar októberben kezdődött összehúzódása, bár ennek üteme valamelyest lassult. A február havi index 1,2 százalékponttal magasabb a januári értéknél (38,5), de így is alaposan alatta marad az ilyenkor megszokott szintnek. Korábban csak 1997-ben és 2005-ben volt 50,0 pont alatt februárban az index (rendre: 49,1; 45,8). Legalább öt egymást követő hónapban mindössze egyszer zsugorodott a feldolgozóipar, 1998. augusztus-december (5 hónap) hónapokban, és ez a rekord márciusban szinte biztosan meg fog dőlni.

Tovább olvasom »
európa, index, tőzsde

Egyre meredekebben zuhannak a tőzsdék

PP/MTI

Péntek reggel a nyugat-európai részvénypiacok ismét meredekebb lejtőre kerültek, a gyenge vállalati eredmények miatt. A Volvo az első órában 18 százalékkal zuhant, a várttól és a tavalytól messze elmaradó harmadik negyedévi eredményei miatt. Továbbra is rosszak a bankok és az olajtársaságok, 5-10 százalék közötti, illetve 5-7 százalék közötti veszteségekkel.

Tovább olvasom »
emelkedés, index, mélypont

Mélypont után emelkednek az indexek

PP/MTI

A nyitás után a kereskedés első órájában is emelkedett a Budapesti Értéktőzsde indexe csütörtökön: a BUX értéke a plusz 2,75 százalékos nyitás után 10 órára 16.755 pontra nőtt, ez 590 ponttal, 3,65 százalékkal magasabb a szerdai záró értékénél.

Tovább olvasom »