ikt

ikt, kkv informatika, kkv pályázat, kkv pályázatok, uniós források, uniós pénzek

Megint lesz pénz it-fejlesztésre

PP/MTI

Idén ősszel újabb informatikai pályázat jelenik meg a mikro-, kis és közepes vállalkozások számára, amellyel összesen 17,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, illetve 21,9 milliárd forintnyi kedvezményes hitelből fejleszthetik az infokommunikációs és távközlési – (IKT)eszköztárat – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Tovább olvasom »
ikt, ivsz, menta

Komolyabb szerep juthat a magyar informatikának

piacprofit.hu

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 2009. szeptember 17-én és 18-án rendezte meg az IKT iparág éves szakmai konferenciáját, a MENTA-t. A rendezvény idén központi témájául a kreativitást és az innovációt választotta, mely a jelenlegi gazdasági helyzetben kitörési pont lehet az infokommunikációs szakma számára.

Tovább olvasom »
energia, eu, ikt, környezetvédelem

A zöld gazdaságossá tesz

Sebők Orsolya

Mennyire képesek zölddé válni az infokommunikációs technológiák? Ezeknek ugyanis áruk és hasznuk egyaránt van, s hogy az előnyök vagy hátrányok kerülnek-e túlsúlyba a klímaváltozás megfékezése szempontjából, az a kérdésre adandó választól függ. Mindenesetre az Európai Bizottság a gazdaság három területét is megnevezte, ahol a modern infokommunikációs technológiák terjedésétől vár jelentős hatékonyságnövekedést. Az IKT-szektor felelőssége tehát nem korlátozódik csupán az iparágon belüli kibocsátáscsökkentésre és energiamegtakarításra, az egész társadalom hatékony működésére is kiterjed.

Tovább olvasom »