haszon

emelkedés, haszon, olajár, opec, termelés

Be kell rendezkedni a mostani olajárra?

piacesprofit.hu

Kevés a remény, hogy az OPEC pénteki ülésén hozott döntések után érdemben csökken az olajár. Szaúd-Arábia és Oroszország ugyanis a kitermelés fokozását szorgalmazza, a többiek viszont félnek, hogy ettől visszaesik a kereslet, így mérséklődik a tavalyinál 70 százalékkal magasabb olajár.

Tovább olvasom »
drón, engedély, használat, haszon

A drónok forradalma

piacesprofit.hu

A drónok felhasználása a különböző ipari területeken már igen elterjedt az Egyesült Államokban és Kína fejlett részein, és a közeli jövőben egészen biztosan Magyarországon is forradalmasítják számos iparág, köztük az építőipar tevékenységét – olvasható a clue-drone.hu blogjában.

Tovább olvasom »
együttműködés, élelmiszer-értékesítés, élelmiszer-kereskedelem, élelmiszer-kiskereskedelem, élelmiszer-termelés, haszon

„Lemondhatna a kereskedelem haszonkulcsának néhány százalékáról”

PP/MTI

Még ebben az évben tárgyalások kezdődhetnek az élelmiszertermelők és kereskedők között egy kiegyensúlyozottabb erőviszonyokat teremtő megállapodás érdekében, hogy ne mindig a termelő kerüljön kényszerhelyzetbe, hanem akár az árrés kis részének átengedésével legyen partner a kereskedelem is – jelentette be Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Tovább olvasom »
haszon, mezőgazdaság, mezőgazdasági árak

Bajban lehetnek a magyar gazdák

piacesprofit.hu

Bajba kerülhetnek a magyar gazdák, ha beigazolódnak a világpiaci várakozások, miszerint a búza, valamint a kukorica ára tartósan a jelenlegi alacsony árszinten marad. Ezáltal ugyanis, az átlagos egy hektárra jutó termelési költséget figyelembe véve, alig keletkezik hasznuk a termésen – írja a Magro.hu elemzése.

Tovább olvasom »