Christine Lagarde

árnyékbankrendszer, blackrockb, brexit, Christine Lagarde, gazdasági kilátások, gdp, hatalom, kína, kockázat, kormány, közoktatás, lassulás, lg, magyarország, modernizáció, növekedés, profit warning, recesszió, samsung, válság, Vértes András

Mi magunk vagyunk a kockázat

Kriston László

Legalább két éve tart a diskurzus arról, hogy mikor omlik össze az amerikai tőzsde, lassul le Kína gazdasága, és süllyed recesszióba a világgazdaság. A puha vagy kemény landolás esélyeit latolgatták szakemberek a Piac & Profit által rendezett Cégvezetők Csúcstalálkozóján.

Tovább olvasom »
Christine Lagarde, david malpass, donorország, erőmű, fejlesztés, gdp, hitelezés, imf, kína, nemzetközi valutaalap, segélyezés, széntüzelésű erőmű, trump, világbank

A Világbank új vezetője sem favorizálja a széntüzelésű erőműveket

Kriston László

Trump visszahozná az élvonalba a széntüzelésű erőműveket, fittyet hányva arra, hogy már nem gazdaságos a működtetésük az olcsóbb alternatívák, mint például a földgázüzemű erőművek és a napenergia mellett. A Világbank Trump által jelölt új vezetője azonban nem nyúl hozzá a bank azon politikájához, hogy kivonul a széntüzelésű erőművek finanszírozásából.

Tovább olvasom »
Angela Merkel, Christine Lagarde, görögország, imf

Így mentenék meg Európát!

PP/MTI

Három fő elemből álló terv körvonalazódott az euróövezet megmentésére a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank-csoport hétvégén tartott éves rendes közgyűlésén. Ebben a portfolióikban görög államadósságot tartó euróövezeti bankok feltőkésítése, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz kapacitásának közel hétszeresére, 3000 milliárd euróra történő feltöltése és Görögország „ellenőrzött csődjének” lehetővé tétele is szerepel. Merkel elutasítja a görög adósságok elengedését.

Tovább olvasom »