Szabadidő cikkek


Még a szabadság alatt is munkára kényszerülnek a magyarok

Még a szabadság alatt is munkára kényszerülnek a magyarok  

A szabadnapok száma tekintetében úgy tűnik az inflációs kontextus ellenére sem vagyunk hajlandók engedményeket tenni.
Majdnem annyit fordítunk ügyintézésre, mint a gyerekeinkre

Majdnem annyit fordítunk ügyintézésre, mint a gyerekeinkre 

Bár szíve szerint több időt szánna a családra és alvásra, az átlagmagyar mindennap majdnem egy órát pazarol ügyintézésre – beleértve a banki ügyek intézését is –, alig kevesebbet, mint amennyit a gyerekeivel tud tölteni.
A Z generációnak kiváló megélhetés

A Z generációnak kiváló megélhetés 

Nemzetközi szinten egyre nagyobb népszerűségnek örvend az e-sport, akár megélhetés szintjén is – különösen az 1995 után születettek életében. Felmerülhet a kérdés: pontosan mi is az e-sport, és vajon tekinthetünk-e rá szellemi sportként? 
5 tipp a munka–magánélet egyensúly megteremtéséhez

5 tipp a munka–magánélet egyensúly megteremtéséhez 

A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú kérdés, hiszen bármerre billen el a mérleg nyelve, sérülhet a közérzetünk, túlhajszolttá vagy motiválatlanná válhatunk, ami hosszú távon veszélybe sodorhatja a karrierünket, és testi-lelki egészségünket is. A Perfekt Zrt. szakértője szerint ezeket a tippeket érdemes megfogadni az ideális work-life balance megtalálásához.
Sok hosszú hétvégénk lesz 2018-ban

Sok hosszú hétvégénk lesz 2018-ban 

2018. január 1-től hatályos, de már nyilvános az NGM rendelete a munkaszüneti napok körüli munkarendről. Ennek alapján jövőre is bőven lesz hosszú hétvége, de az idén megszokottól eltérően ezek egy részét kompenzálják az áthelyezett munkanapok – írja az RSM Hungary.
Kánikulában is kiváló minőségű maradt a Balaton vize

Kánikulában is kiváló minőségű maradt a Balaton vize 

Fenékig átlátszó a tó vize, annyira tiszta, írják nyaralóknak szóló jelentésükben az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének munkatársai. A parti zónában megjelenő zöldalgák is a kedvező ökológiai körülményekre utalnak. A kutatók arra figyelmeztetnek: meg kell osztoznunk az élővízen a Balaton növény- és állatvilágával.
Kell egy hobbi

Kell egy hobbi 

Elgondolkodtató, hogy a világ legnagyobb üzletembereinek, üzletasszonyainak hogyan lehet idejük furcsa vagy kevésbé furcsa kedvteléseikre. Bill Gates állítólag mindennap olvas – önnek mikor jutott utoljára ideje egy jó könyvre? Richard Branson rendszeresen posztol képeket a közösségi médiában arról, hogy éppen hol szörfözik – ön mikor volt utoljára szabadságon?
Horgásztavakon is kötelező az állami horgászjegy!

Horgásztavakon is kötelező az állami horgászjegy! 

Sokan szeretnek az irodából kiszabadulva egy tó partján ücsörögni, azonban ennek könnyen bünti lehet a vége, hiába váltottunk a horgásztóra napi jegyet. A NÉBIH felhívja a horgászok figyelmét, hogy Magyarországon horgászati tevékenység kizárólag állami horgászjegy birtokában folytatható. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken – ideértve a hazai horgásztavak túlnyomó többségét – a horgászjegy kiváltása kötelező, annak elmulasztása pedig súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól.
Győzzük meg a főnököt – jó ha gyerekzsivaj tölti meg az irodát

Győzzük meg a főnököt – jó ha gyerekzsivaj tölti meg az irodát 

Nyári szünetben néha előfordul - általában kényszerből –, hogy a dolgozók gyerekei pár napot a szülők munkahelyén töltenek. Nem minden vezető díjazza az ötletet, pedig ebből még jó is kisülhet. Íme néhány érv az igen mellett.
Ezzel töltik a sikeres emberek a szabadidejüket

Ezzel töltik a sikeres emberek a szabadidejüket 

A sikeres emberek tudják, hogy az, amit a szabadidejükben csinálnak, komoly hatással van a karrierjük alakulására is. Ha igazán nagyot álmodunk, fontos, hogy a munkán kívüli időnkkel is tudatosan bánjunk.

Melyik meló a legkevésbbé stresszes? 

A munkahelyi stressz már igazi népbetegség, ezért igen sok esetben fontos az, hogy egy-egy munkakörben mekkora stressz éri a munkavállalókat. Megnéztük melyek azok az állások, ahol a munkavállalók stresszindexe a legalacsonyabb, illetve elégedettségi indexe a legnagyobb?

Az egészséges munkaerő a legjobb befektetés 

A magyarországi vállalatok mintegy 80 százaléka gondoskodik dolgozói rendszeres sportolásáról. Tapasztalataik szerint a mozgás vállalat támogatása többszörösen is megtérül - derült ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület 2013 őszi kutatásából.

Sutba dobtuk a könyvet? 

Egy felmérés szerint átlagosan 20 percet tölt olvasással naponta a 15-74 év közötti magyar lakosság, ugyanannyit, mint amennyit például reggelizéssel.

"Mit csinál már megint a főnök?" 

A vezérigazgatók munkaidejük harmadrészében meetingeken ülnek– derült ki egy friss kutatás eredményeiből. A vállalati hierarchiában felfelé haladva - mivel a feladatok jellege is változik - eltér, hogy a vezetők mivel foglalkoznak és hogyan töltik az idejüket. Szakemberek szerint érdemes a pénz szót időre cserélni, amikor arról van szó, miként tervezzék meg a hetüket.

Vegyen kerékpárjegyet! 

Civil adományokból tervez tájékoztató táblákat kihelyezni a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Tata és Tatabánya közötti kerékpárútra.

Csak szórakoznak, pedig 34 forint lenne a biztosítás... 

Felmérések szerint hazánkban évente több mint háromezer - főleg könnyűzenei - rendezvényen mintegy 4 millió fiatal szórakozik. Legtöbb ilyen rendezvényen nem gondoskodnak kellően a résztvevők biztonságáról. - áll a Generali összefoglalójában.

Kincskeresés a magyar Maginot-vonalon 

A magyar geocaching egy évvel az amerikai kezdeményezés után indult el, azóta folyamatosan nő a népszerűsége. Zalában ennek a játéknak is köszönhetően uniós pénzből felújítják a „magyar Maginot-vonal" néven emlegetett 600 km hosszú bunkerrendszer egy részét, hiszen ilyen túrákat álmodnak oda a kivitelezők. Aki még sosem játszott, bármikor elkezdheti, akár az idei első szervezett geocaching túrán március 20-án a Vértesben.

Válság van: a szabadidőnket is átdolgozzuk 

Az átlag magyar fogyasztó munkamániás és még szabadidejében is dolgozik így egyáltalán nem meglepő, hogy ma már a szabadidő többet ér a pénznél vagy a megszerezhető javaknál. Általános tendencia, hogy az életünket egy nagy projektnek tekintjük, és olybá tűnik, lassan elfelejtünk kötöttségek nélkül létezni - derült ki a Magyar Fogyasztó Szabadidő konferencián, ami egy friss kutatás bemutatójának és egy kiadvány első megjelenésének is otthont adott.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Infokom

Minden, amit a munkavállalóknak tudniuk kell, mielőtt használni kezdik a ChatGPT-t

Minden, amit a munkavállalóknak tudniuk kell, mielőtt használni kezdik a ChatGPT-t 

Az elmúlt hónapok során felerősödtek a mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó eszközökről szóló viták.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo