Startup pályázat cikkek


Még pár napig lehet jelentkezni az 50 ezer euró díjazású versenyre

Még pár napig lehet jelentkezni az 50 ezer euró díjazású versenyre 

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők.
Több mint 50 milliárd a startup ökoszisztéma ösztönzésére

Több mint 50 milliárd a startup ökoszisztéma ösztönzésére 

Több mint 50 milliárd forintot szán a folyamatosan fejlődő magyar startup ökoszisztéma ösztönzésére az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő. A szervezet mostantól nem csupán MFB, hanem Európai Uniós Forrásokkal is segíti a vállalkozásalapítást és a hazai tehetségek támogatását, valamint a vállalkozói kultúra erősítését, így Magyarország versenyképességének növelését.
50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások

50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások 

Üzleti terv fejlesztésre, majd termék, szolgáltatás bevezetésére nyerhetnek jelentős, önrész nélküli összeget egészségügyi innovációval foglalkozó magyar kkv-k. A partneri hálózat a pénz mellett tudással is segít!
Három új programot indít a Google a magyar startupok támogatására

Három új programot indít a Google a magyar startupok támogatására 

Három új, startupokat támogató program indulását jelentette be a Google. A programok célja, hogy segítsék a magyar startupok növekedését és azok pozícióját a globális piacon. A most elindított programok az év végéig 100 startupot érintenek majd a régióban.
Felhívás startup fejlesztő műhelyek létrehozására

Felhívás startup fejlesztő műhelyek létrehozására 

A Közép-Magyarország régió számára is megnyílik a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését ösztönző környezet megerősítését célzó „Innovációs ökoszisztéma” (Öko_16) pályázati program, amelyre már működő, tapasztalattal rendelkező, piaci inkubátorok és új inkubátorok egyaránt pályázhatnak.
Globális pályázat női startupoknak

Globális pályázat női startupoknak 

Az F-LANE pályázat célja, hogy minél több nő vállalhasson vezető szerepet a technológiai fejlődésben, és világszerte segíthessék társaikat is. A pályázatra természetesen magyar startupok is jelentkezhetnek.
Zöldenergiás startup-versenyt hirdettek

Zöldenergiás startup-versenyt hirdettek 

A fenntartható energiaellátás és zöldenergia tematikában hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy. A legjobb három pályázat hatmillió forintos pénzdíjat nyer.
3,8 milliárdos GINOP pályázatok nyíltak meg

3,8 milliárdos GINOP pályázatok nyíltak meg 

A társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére, valamint az infokommunikációs és távközlési startup vállalkozások piacra lépését segítő szakértői hálózat kialakításának támogatására jelenik meg két pályázati felhívás hétfőn a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, együttesen 3,8 milliárd forint keretösszeggel.
Három magyar vállalat kerülhet közelebb a világhírnévhez

Három magyar vállalat kerülhet közelebb a világhírnévhez 

Három startup cég kap lehetőséget a Morgan Stanley-től, hogy még inkább bekerüljön a nemzetközi high-tech ipar vérkeringésébe. A budapesti Tech Startup Day-en a Morgan Stanley zsűrije egy új dimenziót jelentő IT biztonsági fejlesztést, egy ügyfélcentrikus pénzügyi bemutató szoftvert és egy üzletszerzésre alkotott virtuális közösségi teret létrehozó céget választott ki, hogy bemutatkozzanak Európa egyik legjelentősebb IT Startup rendezvényén.
Szakmai vásár ingyen? Most lehet!

Szakmai vásár ingyen? Most lehet! 

A 3 legígéretesebb magyarországi vagy határon túli magyar startup ingyen szerepelhet kiállítóként Európa egyik legnagyobb, online alapú szolgáltatásokat és azok jövőjét bemutató szakmai eseményen december 9, 10, 11-én! 2014. november 30-án éjfélig várják a szervezők a digitális innovációkat. 400 befektető, Google, Facebook, Yahoo sztárcégek vezetői és a magyar ötletek egy helyen!

Öt hazai startup utazhat az Egyesült Államokba 

Öt hazai startup vállalkozás vehet részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján, a Design Terminál által meghirdetett pályázatnak köszönhetően.

Csak Bécsig kell menni a Szilikon-völgyhöz 

A legjobb 5 magyar startup ingyen szerepelhet kiállítóként Európa egyik legnagyobb startup fesztiválján október 29-én és 30-án! 2014. október 19-én éjfélig nyitott a verseny a legjobb ötleteknek.

Kezdő vállalkozás: az 5 leggyakoribb tévhit 

A startup cég induló tőkéjének összegyűjtéséről minden kezdő vállalkozónak más elképzelései vannak. Van, aki a kezdő vállalkozóknak kiírt pályázattól várja a cég beindulását, mások kockázati tőkében hisznek, de gyakran megesik, hogy az ötletből nem lesz vállalkozás sem, mert a tulajdonosok úgy tartják, a saját tőkéjük gyakorlatilag semmire se lenne elég. Íme az 5 leggyakoribb tévhit, ami egy induló cég kudarcát jelentheti.

Startupokat keres a Cisco 

A Cisco bejelentette, hogy Európában is elindítja startup vállalkozásokat támogató Entrepreneurs in Residence (EIR) programját. A vállalat öt-tíz innovatív induló vállalkozást keres, amelyek a big data, az It-biztonság és az okos városok területein rendelkeznek új megoldásokkal.

Gyorsító támogatás a jobb világért dolgozóknak 

Sok ezer eurós támogatást és az üzleti tervezésben segítséget is kapnak a fenntarthatóság iránt elkötelezett, innovatív mikrovállalkozások a Klimate-KIC programban.

A legnagyobb befektetés a legjobb nőnek 

Egyedülálló régiós versenyt indított útjára a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ azoknak az ötletgazdáknak, startup-vezetőknek és startup-csapatoknak, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő.

Szeretné megszerezni Dagobert bácsi pénzét? 

Szeretne mindent megkapni a Disney-től, amire csak szüksége lehet egy induló cégnek? Most valóra válhat! Akcelerátor programot indít a szórakoztatóipari óriás, 10 cég lesz a szerencsés kiválasztott.

Majdnem hétmilliárd az ifjú vállalkozóknak 

A fiatalok vállalkozóvá válását 6,9 milliárd forintos forrás segíti, a cél a magyar fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek szélesítése - mondta Czomba Sándor.

Brutális csomagot kaptunk augusztusban 

Többet kellett fizetnie a lakosságnak és a vállalkozásoknak a fizetési, átutalási műveleteknél az emelkedő tranzakciós illeték miatt, és komolyan emelkedett a telefonadó is. Folytatódott az online kassza saga, változott a munka törvénykönyve és a szabiszabályok. Nem unatkoztunk augusztusban.

Megjöttek a kitöltő programok a gazella-programhoz 

Megjelent a Technológiai start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat (Start-up_13) II. III. és IV. alprogram pályázatainak benyújtásához szükséges projekt adatlap, azaz a kitöltő program. A pályázatok benyújtása a II. III. és IV. alprogramokra 2013. december 2. napjától a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, de legkésőbb 2014. december 31. napjáig lehetséges.

Módosul a „Technológiai start-up ökoszisztéma építés” című pályázati felhívás 

Módosul az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Technológiai start-up ökoszisztéma építés” című (Start-up_13 kódszámú) pályázati felhívás. A pályázatok benyújtási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghosszabbította.

Térj a lényegre - tréning startupoknak 

Az EIT ICT Labs Budapest és a Mobilitás és Mulitmédia Klaszter tréning programot indít kelet-közép-európai startupoknak. Az üzleti modell építésre, a “lean” ihletésű gondolkodásra, és a termékfejlesztést és a marketinget integráló “growth hacking” technikákra összpontosít.

Van egy jó ötlete? Itt lehet hozzá a pénz! 

Nagy tapasztalatú nemzetközi team vezetésével nyitja meg kapuit Budapesten az ACME Labs startup vállalkozásfejlesztő központ. A gyorsaságban, a hosszú távú, jó kapcsolatokban hisznek. Már lehet jelentkezni!

Mégis kijavították a startup pályázatot 

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) szerint egyetértés alakult ki közte és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) között a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával megvalósuló "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" című pályázattal kapcsolatban.

Átdolgozás helyett újabb pénz a startup-pályázatra 

Átdolgozás helyett újabb források bevonását tervezi a NIH a magyar startup-ökoszisztéma élénkítése érdekében, mivel a meghirdetett program iránt hatalmas volt az érdeklődés.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést

Fontos, mégis gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést  

A napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a gyakorlatban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről.

Pénzszerzés

Külföldi piacra lépne a cége? Itt a lehetőség

Külföldi piacra lépne a cége? Itt a lehetőség  

 A Nemzeti Innovációs Ügynökség április 26-án induló XPAND programja a külföldi piacszerzésben segíti az innovatív magyar vállalkozásokat.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Gazdaság

Mit hoz a jövő? Így vásárolhatunk autót

Mit hoz a jövő? Így vásárolhatunk autót  

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben.

Infokom

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje

Új EU-s irányelv miatt fájhat a magyar cégek feje  

Az új uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2 számos szervezet számára támaszt új követelményeket több különféle területen.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo