hirdetés

Van egy jó ötlete? Itt lehet hozzá a pénz!

Nagy tapasztalatú nemzetközi team vezetésével nyitja meg kapuit Budapesten az ACME Labs startup vállalkozásfejlesztő központ. A gyorsaságban, a hosszú távú, jó kapcsolatokban hisznek. Már lehet jelentkezni!
hirdetés

Az ACME Labs egy nyugati stílusú startup akcelerátor, amelyet magyar és közép-európai technológiai vállalkozások támogatására hoztak létre nagy tapasztalatú szakemberek. Az alapítói – Karády György, Chris Farkas, Glenn Thomas és Tolnai Krisztina – Észak-Amerikában nevelkedtek és dolgoztak. Szerteágazó szakmai kapcsolatokkal rendelkeznek a kockázatitőke-befektetési szférában Magyarországon, Közép-Európában, és az Egyesült Államokban egyaránt.

Kép:Fotolia

Egymás sikerébe fektetnek

Abban hisznek, hogy úgy tudnak leginkább hozzájárulni a korai fázisú ( startup) vállalkozások sikeressé tételéhez, ha szigorúan a vállalkozó érdekeit helyezik előtérbe. „Nálunk az ACME Labs-ben a vállalkozók kiemelt szerepet kapnak: minden általunk befogadott vállalkozás alapítóját egyszerre az ACME Labs részvényesévé is tesszük. Szerintünk a jó vállalkozók tisztában vannak azzal, hogy a cégük sokkal gyorsabban tud növekedni egy olyan szakmai ökoszisztémába ágyazottan, ahol érdekük fűződik egymás sikeréhez is, hiszen rajtunk keresztül egymás sikerébe is befektetnek” mondta Karády György, az ACME Labs Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

80 millió forint 10 milliós önerővel
Elindult a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által meghirdetett Gazella program, azaz a Technológiai start-up ökoszisztéma építés (Start-up_13) első alprogramja, amely a technológiai inkubátorok felállítását célozza. Négy szervezet részesülhet hivatalos akkreditációban, amely intézmények a felhívás keretében 5-6 innovatív cég indulását és megerősödését fogják segíteni állami forrásból.
Az inkubátorok 60 millió forintos állami támogatást is igényelhetnek (a szükséges önerő 40 millió forint) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) a saját indulásukhoz. A négy részből álló program teljes költségvetése 2,1 milliárd forint az innovációs járulékból fenntartott Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból, így budapesti és Pest megyei cégek is pályázhatnak.
Az inkubátorok felállításán és az ötletek szűrésén túl a vállalkozások – azok, amelyekbe az inkubátor maximum 24 százalékos üzletrészért/tulajdonrészért hajlandó saját tőkét beletenni – közvetlenül is kapnak támogatást a III. és IV. alprogramban. Az előbbiben legfeljebb 80 millió forintot, az utóbbiban 57 milliót piacra jutási támogatásként.
A startup gyorsítók szeptember 15-ig pályázhatnak, a mikrovállalkozásoknak kiírt alprogramokra pedig 2013. december 2-tól lehet pályázni a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.
Alprogram Célja Maximálisan igényelhető vissza nem térítendő támogatás (millió forint) Ki igényelheti
I. A technológiai inkubátorok felállítása, elindulásuk támogatása 60 inkubátorok
II. Technológiai ötletek műszaki/gazdasági megvalósíthatósági vizsgálata, IP levédetése 1,5 legfeljebb 6 hónapja működő mikrovállalkozás vagy magánszemély
II. Technológiai ötletek műszaki/gazdasági megvalósíthatósági vizsgálata, IP levédetése 1,5 legfeljebb 6 hónapja működő mikrovállalkozás vagy magánszemély
IV. A piacra lépés támogatása és a tőkebevonás elősegítése. 40 mikro- vagy kisvállalkozások
Új technológiai ötleteket keresnek

Az ACME Labs az indulásától kezdve kimondottan olyan csapatokat keres, akik nagy újdonságértékű technológiai fejlesztési ötlettel rendelkeznek, jöjjenek akár Magyarországról, vagy Közép-Európa más térségéből. Ez a régió gazdag a tehetségekben és a kiváló technológiai ötletekben egyaránt, ám gyakran hiányoznak azok a kapcsolódási pontok, amelyek becsatolnák az adott vállalkozást a világkereskedelmi vérkeringésbe, vagy a nemzetközi szintű vállalatfinanszírozási rendszerekbe.

Az ACME Labs ezt a rést hidalja át: az ötlet és vízió kidolgozásától kezdve együtt dolgozik a vállalkozókkal a prototípusok elkészítéséig, és a következő körös tőkebevonásig. „Tudjuk, hogy a vállalkozások indításakor kulcsfontosságú a gyorsaság és a hatékony döntéshozatal, ezért az a fő filozófiánk, hogy nem képezünk felesleges akadályokat, és lecsiszoljuk a felesleget, ami a vállalkozás fejlesztését nehezítené. Azt szeretnénk, ha az általunk felkarolt cégek a valóban fontos kérdésekre tudnának koncentrálni. Egy startup számára ez jelentheti az elképzelhető legnagyobb üzleti előnyt” mondta Chris Farkas, az ACME Labs Zrt. vezérigazgatója.

Gyors döntések, hosszú kapcsolatok

Az ACME Labs csapata tisztában van vele, hogy a vállalkozók számára az idő pénz, ezért gyors befektetési és támogatási döntéseket ígérnek. Fontos érték számukra a transzparencia, és ennek szellemében az ACME Labs szerződési feltételei is egységesek, egyszerűen és lényegre törően rendelkeznek a megvalósuló korai fázisú befektetésről és a későbbi befektetési körök általános feltételeiről.

Egy vállalkozás fejlesztésekor nagy szerepe van a személyes és üzleti kapcsolati hálóknak, az ACME Labs alapítói és tagjai ezért összekötik a felkarolt startup vállalkozásokat a megfelelő szakemberekkel, akik segítenek megtalálni az üzleti, stratégiai, technológiai, operatív vagy marketing megoldásokat.   Az ACME Labs a legmesszebb menőkig elkötelezett az üzleti élet alapvető értékei mellett, ezért olyan vállalatok létrehozásához nyújt segítséget, amelyek etikusan működnek és hosszú távú partnerkapcsolatok kiépítésével kívánják elérni céljaikat.

A jó vállalkozási vízió elengedhetetlen, az ACME Labs ezért támogatja a vállalkozásokat a legmegfelelőbb üzleti koncepció kialakításában, ami mentén az alapítók ötlete profitábilissá válhat a piacon.

Már lehet jelentkezni az ACME Labs 2014. évi Tavaszi Programjára. A program során a kiválasztott technológiai vállalkozások vezetői széles körű képzést kapnak a legkiemelkedőbb nemzetközi startup gyakorlatokból. A jelentkezőket Magyarországról, ill. Közép-Európából várják.

Kik állnak mögötte?
Az ACME Labs alapítói saját maguk is több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kapcsolódó üzleti területeken, mint az operatív cégvezetés, vállalkozások alapítása és fejlesztése, pénzügyek és finanszírozás, termékfejlesztés és marketing.

Karády György, PhD, az ACME Zrt. igazgatótanácsának elnöke, több mint egy évtizede foglalkozik kockázatitőke-befektetésekkel a közép-európai térségben.

Chris Farkas, az ACME Zrt. vezérigazgatója hosszú évekig technológia fókuszú befektetési bankárként tevékenykedett az USA-ban, és több milliárd dollár értékben menedzselt nemzetközi M&A tranzakciókat.

A pénzügyi, technológiai, marketing és menedzsment kérdésekkel összefüggő területeket két tapasztalt vállalkozó irányítja: Glenn Thomas és Tolnai Krisztina, akik Európában és a Tengerentúlon egyaránt kiismerik magukat. Az ACME Labs felhőjében már jelenleg is dolgozó magyar vállalkozások – például az EEGL, Stereocake, Shinrai és Crossway – alapító-vezetői is segíteni fogják az újonnan csatlakozókat.

Az ACME Labs erős partnerségekkel rendelkezik a vállalati és oktatási szférában egyaránt, maga mögött tudhatja a Microsoft, a Google, a Közép-európai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem támogatását is.

hirdetés

Véleményvezér

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo