Addig fújta a magáét, míg per lett belőle

A Bostoni Szimfonikus Zenekar legnépszerűbb fuvolistája pert indított a zenekar ellen, mert ugyanazt a vezetői posztot betöltő férfi kollégájánál kevesebb fizetést kapott. Ezzel kezdetét vette az első peres ügy, melyet a július 1-jén hatályba lépett massachusettsi egyenlő bérezés törvényére hivatkozva indított a zenész.

Elizabeth Rowe éveken át kérvényezte, hogy férfi kollégájához hasonló fizetést kaphasson, az ő bérét azonban jóval alacsonyabban tartották. Rámutatott a törvényi előírásokra, és megpróbálta házon belül megoldani a problémát.

Elizabeth Rowe – facebook.com/bostonsymphony

Fél éven át minden lehetőséget megadott a zenekarnak az ügy elsimítására, így a törvénynek és szabályozásoknak megfelelően bőséges bizonyítékot is felmutatott, hogy igazát alátámassza. Sajnálja, hogy bírósághoz kellett fordulnia a helyzet javítása érdekében.

Rowe úgy gondolja, hogy a zenekar őt a Bostoni Szimfonikus Zenekar arcának használta a zenekart népszerűsítő kampányokban, PR- és egyéb sajtóeseményeken, támogatói találkozókon. A fuvolista ezenkívül úgy érzi, hogy a zenekar bosszút állt rajta, amikor megosztotta a fizetési egyenlőtlenséggel kapcsolatos aggályait.

A brit nők nem hagyják magukat
Egyre több cikk jelenik meg brit lapokban a nők egyenlőtlen bérezéséről. A legkülönfélébb területeken dolgozó nők követelik – akár bíróságon is – hogy munkájukért ne kaphassanak kevesebbet, mint férfi társaik.

Néhány nappal azután, hogy a Bostoni Szimfonikus Zenekar fuvolistájának egyenrangú fizetésre irányuló perindítványa nyilvánosságra került, massachusettsi fellépésén a közönség vastapssal üdvözölte, jelezve, hogy támogatja az egyenlő fizetésért folytatott küzdelmét.

Ami érdekes volt, hogy az ováció nem csak a közönségből jött, hanem a színpadról is. Sőt, az ügyben megnevezett férfi zenész is támogatói nyilatkozatot adott ki.Úgy gondolom, hogy Elizabeth a társam, velem egyenrangú és megilleti a kompenzáció” – nyilatkozta.

Elizabeth Rowe esete bizonyosan mérföldkő lehet más szakmák történetében is.

Forrás: papageno.hu

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo