A repülőjegyben fizetjük meg a légszennyezést?

A párizsi Klímacsúcson elfogadott klímaegyezménynek nem volt része a légi közlekedés. A szektor képviselői olyan globális megállapodást kidolgozására ültek össze a napokban, mely 2020-tól karbonsemleges növekedési pályára állítaná az iparág szereplőit: kvótavásárlással "adóznák le" légszennyezésüket, ami persze pluszkiadást jelent. A kérdés, hogy áthárítják-e az utasokra?

Ha minden légitársaságot bevonnak egy egységes kvótarendszerbe, vagyis kibocsátási engedélyeket kell vásárolniuk a légszennyezésükért, ez 2025-ra 6,2 milliárd dollárnyi költséget jelentene a piaci szereplőknek. 2035-re 24 milliárdjuk bánná.

A napokban ültek össze a személyszállítási (al)szektort szabályozó ICAO (International Civil Aviation Organization) képviselői, hogy kidolgozzák a globális egyezmény részleteiről. Októberre kell tető alá hozniuk a megállapodást, mely 2021-ben lépne érvénybe.

Böhöm nagy madár
(fotók: freeimages.com)

Ha ez nem sikerül, a kormányok még nagyobb anyagi terheket rónának a légitársaságokra, jelentette ki az International Air Transport Association (IATA) vezetése az ICAO adataira hivatkozva, jelentette a Reuters. A kormányok ugyanis saját hatáskörükben esetlegesen, össze-vissza szabnának ki díjfizetési terheket, s az iparág érdeke, hogy ezt elkerüljék egy egységes kvótavásárlási rendszer létrehozásával. Az ICAO munkájában 191 tagországa vesz részt.

A kvótavásárlással a a légitársaságok olyan karbonkrediteket vásárolnának, melyek kijelölt karbonsemlegesítési projekteket finanszíroznak. Egy Moszkvából New Yorkba tartó járat (267 utast szállító B777-es gépről van szó) karbonsemlegesítésének költsége 804 dollár lenne. Vagyis egy utasra 3 dolláros felár jutna. A tárgyalások még túl korai fázisban vannak ahhoz, hogy a légitársaságok arról is nyilatkozzanak, áthárítanák-e a plusz költséget az utasokra, de valószínűleg így lesz.

Leszálltak, kiszállnak

Az ICAO javaslata az, hogy fokozatosan vezessék be a karbonsemlegesítési rendszert, így egy bizonyos ideig némi engedményeket adnának a fejlődő országoknak, a kifejezetten szegény országok pedig mentesülnének a fizetés alól. Nemrég Kína egyet nem értésének adott hangot, mondván az egyezmény túl nagy anyagi terhet jelentene a fejlődő országoknak.

Véleményvezér

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót

Ilyen se volt még, nyilvános hirdetésben keresnek számlahamisítót 

A magas adók miatt a csalók kánaánja Magyarország. A világrekorder áfa nagyon vonzó alternatíva a törvénykerülőknek.
Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve

Lecsúsztunk a második helyről, de azért még mindig dobogón vagyunk az inflációt tekintve 

A világ legfejlettebb országainak inflációs listáján Törökország után megelőzött minket Kolumbia is. Az unióban azért őrizzük az első helyünket.
Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen

Hadházy Ákos pert nyert Müller Cecília ellen 

Nyunyóka feltalálója megalázó vereséget szenvedett. Nem rágalmazás azt mondani róla, hogy visszaélt hivatali hatalmával.
Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo