Meddig érünk még rá?

Pató Pál uram eddig is nagy munkában volt, de még mindig mintha tudná odázni a tennivalókat! Uniós pályázati pénzek, „forog a kerék" csak úgy tűnik egy helyben. Hogyan lesz ez a tessék mondani? Milyen kis-és középvállalkozásokat valóban segítő pályázati kiírásokra tartogatják a bennlévő kereteket? Hol rejtegetik azokat a pályázati kiírásokat, amikre a kiéheztetett, forrás hiányban szenvedő, de óriási felhalmozott tapasztalatokkal és túlélési ösztönnel bíró nagyon vállalkozó vágyik?

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

 


Kép:EU

Lesz-e idén „Telephelyfejlesztés"fontos kérdés, hiszen egy sikerpályázatról beszélünk, ami munkahelyek százait teremti. Fontos kérdés hiszen, erre fel kell készülni (tender dokumentációval... stb). Az 50 százalékos előleglehívási lehetőség hatatására a pályázati kedv is várhatóan nőne.

Naponta érdeklődnek a vállalkozók az energetikai pályázatok ügyét illetően, 160 milliárd forintnyi „mézesmadzag" lett elhúzva az orruk előtt, de a pályázatok még mindig sehol,pedig az alternatív energiákra való átállás olyan „igazi európai szlogen". Aztán sehol, semmi! Tehát meddig érdemes még halogatni? Sportnyelven szólva, kezdjünk meg egy hosszú hajrát, hogy elmondhassuk rajtunk nem múlott!

Sokadszor hozom szóba, a sokak által megcsodált „településlistát", amin vannak, akik nevetnek, és akad olyan is, aki csak legyint rá. Nem életszerű, nem korrekt, nem szolgálja a magyar vállalkozások érdekeit. A mikro vállalkozások megcsúfolása! Konkrétabban: Egy 2000 fős kistelepülés, 6 fővel rendelkező lakatos üzeme miért nem pályázhat egyenlő feltételekkel szinte egész esztendőben úgy, ahogy ezt egy nagyvárosban működő kollegája teheti? Kérem, tüntessük el, hogy végre az 5000 fő alatti mikro vállalkozó is teljes értékű pályázónak, teljes értékű magyar vállalkozónak érezhesse magát! (Miért jár jobban egy vállalkozás, ha az ún. konvergencia régióban működik, mintha a Közép - magyarországi régióban?)

Jelenleg a 24-ik órában vagyunk, de még közel sem a célegyenesben! A vállalkozók várják a lehetőségeket, pályázni akarnak, de NAGYON! (A Start Zrt. pályázati tanácsadók részére rendezett szakmai napján elhangzott, hogy az eddigi eredmények alapján a vállalkozások rendelkezésére álló mintegy 900 milliárd forint értékű uniós forrás teljes összege felhasználásra kerül.)

Ferenczy Károly
értékesítési igazgató
Brüsszel Center

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo