Vissza az irodába – aggódnak a kkv-knál dolgozók

A kis- és középvállalkozások dolgozói Európa-szerte attól félnek, hogy kénytelenek lesznek az irodai munkavégzéshez visszatérni, mert távmunkában nem tudnak eléggé az ügyfélélményre és a vállalkozás növekedéséhez hozzájáruló feladatokra koncentrálni.

A Ricoh Europe által ma közzétett kutatásban több, mint 1400 európai kis- és középvállalati dolgozót kérdeztek meg, legfeljebb 250 főt foglalkoztató vállalatoknál. 5-ből majdnem minden harmadik (58 százalék) válaszadó arra számít, hogy irodai környezetből fog tovább dolgozni amikor feloldják a járványügyi korlátozásokat. Az akadályokat és szűk keresztmetszetet abban látják, hogy egy új, dinamikus munkarendre lenne szükségük, mellyel megfelelően tudnának reagálni a folyamatosan változó ügyféligényekre is.

Sok az adminisztrációs teher

A válaszadók majdnem fele (45 százalék) állította, hogy produktívabb lenne kevesebb adminisztratív teher mellett. A nehézkes és hagyományos munkamódszerek megakadályozzák a kkv-kat abban, hogy jobb eredményt érjenek el, mivel a munkatársaknak kevesebb vagy korlátozott idejük van arra, hogy felülértékesítést folytassanak, vagy új üzleti modelleket javasoljanak ügyfeleik számára. Amellett, hogy ezek a lehetőségek kimaradnak, a munkavállalók kreativitását, motivációját és elégedettségét is korlátozza a felesleges és mindennapos teendők elvégzésre fordított hosszú idő.

Az alkalmazottak munkaterhelése központi tényező abban, hogy az irodába történő visszatérésre mekkora igény mutatkozik. A kialakult képet az is felerősíti, hogy hiányoznak olyan távmunka eszközök, amik támogatják a magas hozzáadott értékkel bíró munkát távoli munkavégzés során és az automatizált folyamatok bevezetésébe kevés beruházás történt. 5-ből két (40 százalék) alkalmazott esetén tényező, hogy nehezen fér hozzá információkhoz és céges rendszerekhez, ami megnehezíti számukra a magas színvonalú ügyfélkiszolgálást távmunka során, ami pont a kkv-kra egyébként nagyon jellemző rugalmasságot és személyre szabott megoldások megvalósítását korlátozza. Ez a nagyobb piaci szereplők kezére játszhat, ahol a munkatársakat általában egy jobban kialakított és könnyebben elérhető információs rendszer segíti az optimális ügyfélélmény elérésében. A válaszadók fele (51 százalék) szerint a folyamatautomatizálás lehet az egyik megoldás.

A dolgozók negyede váltana 

Amellett, hogy a folyamatautomatizálás növelheti a munkaélményt, támogathatja a tehetségek megtartását, mint például az értékesítőkét, akik gyakran a vállalat arcai. Tény, hogy a válaszadók negyede (25 százalék) gondolkozik munkahely váltáson, egy olyan helyre, ahol jobb eszközöket biztosítanak a távmunkához. A főbb folyamatok automatizációja emellett az ügyfelek megtartását is elősegítheti, és a kkv-kból is digitálisan fejlett szervezetet képes formálni.

David Mills, CEO, Ricoh Europe, véleménye szerint: „A kis- és középvállalkozások számára lehetséges, hogy nincs meg az anyagi fedezete, vagy akár az igény, hogy teljesen megújítsák eszközeiket. De még a legkisebb beruházásoknak, például a fájlok távoli elérésének biztosítása is nagy és azonnali hatása lehet. Nem saját hibából eredendően, de sok kkv-nál nincs meg a szükséges és megfelelő tudás, hogy olyan hatékony módon automatizáljanak folyamatokat, hogy az valódi költségmegtakarítást érjen el. A megbízható támogatást megtalálni ehhez, lehet az a sarkalatos momentum, amely megalapozza majd a szilárd, folyamatos növekedést a digitális korban.”

Véleményvezér

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo