hirdetés

Van pénz fejlesztésre!

Újraindult a növekedési hitelprogram, bővültek a kedvezményes tőkefinanszírozási lehetőségek, és alig néhány hónap múlva megjelenhetnek a legújabb vissza nem térítendő uniós források is. A Pénz, de honnan konferencián a legavatottabb szakemberek mutatják be, hogy kik és hogyan juthatnak megfizethető hitelhez vagy tőkéhez vállalkozásuk fejlesztése érdekében.
hirdetés

Bőven lehet most forráshoz jutni, a szakemberek azt is elmondják, hogyan - Kép: SXC

Sokszor épp az információ hiánya okozza, hogy a kisvállalkozások zöme a pénz miatt aggódik, és likviditási helyzete romlására számít a jövőben. Sőt, az OTP Ingatlanlízing által készített kutatásból az is kiderül, hogy bár a legtöbb cég forráshiánnyal küzd, sokan ellenérzéseket táplálnak a külső finanszírozás bevonásával szemben. Az aggodalmak gyakran tévhiteken alapulnak: a mikro-, kis- és középvállalkozások közül sokan nincsenek tisztában sem a saját lehetőségeikkel, sem a rendelkezésre álló források céljaival, sem azzal, hogy az adott finanszírozást mely cégek milyen feltételekkel vehetik igénybe.

Forrásban pedig nincs hiány. Októbertől ismét igényelhető a 2,5 százalékos kamatozású MNB-hitel, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. és a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. is újabb és újabb, a kkv-k számára testre szabott konstrukciókkal állt elő az utóbbi hónapokban, a Magyar Fejlesztési Bank termékeinek kihelyezéséről egyre szélesebb közvetítőhálózat gondoskodik, és lassan körvonalazódnak a következő uniós költségvetési időszak pályázatai is, amelyek fókuszába ezúttal a kis- és középvállalkozások kerültek. A kkv-kat célzó GOP program utódjába, a GINOP-ba összesen 3000 milliárd forint lesz innovációra, infokommunikációs fejlesztésekre vagy épp a cégek versenyképességének fokozására.

Tőkekínálati forradalom zajlik tehát Magyarországon a piaci feltételű források és az államilag támogatott kedvezményes hitelek és tőkebevonási lehetőségek terén is, a kkv-k mégsem érzékelik a bőséget. A Piac & Profit Pénzek a régióban elnevezésű rendezvényével járja az országot, és várja a mikro-, kis- és középvállalatokat, amelyek szeretnék megismerni az aktuális finanszírozási lehetőségeket, valamint szeretnének a gyakorlatban használható tudáshoz jutni, hogy hatékonyabbá tegyék cégük működését.

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak, és regisztrálhatnak.

További információk:
Helyszín: Szentendre, REC Regionális Környezetvédelmi Központ (Ady Endre út 9-11)
Időpont: 2013. október 29. (kedd), 09.00-14.00
Telefon: 06 (1) 239-9597
hirdetés

Véleményvezér

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo