hirdetés

Változott az utazási költségtérítés – tisztázzuk az új szabályokat

2015. augusztus 1-től változott a munkába járás térítésének szabályozása, ezzel kapcsolatban azonban sok kérdés merült fel a munkáltatókban. Fata László cafeteriaszakértő segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép: Pixabay

Augusztus 1-től a kisgyermekeseknek is jár a 9 Ft/km

Már régóta ismert az a rendelet, mely szerint a közigazgatási határon kívülről munkába utazó munkavállalók esetén a munkáltató köteles az utazási jegy vagy bérlet árának 86 százalékát megtéríteni a munkavállalói számára. Gyakori még a bérletelszámolás helyett a közigazgatási határon kívülről utazók számára adott 9 Ft/km térítés is.

Szerencsére a személyi jövedelemadóról szóló törvény is szervesen kapcsolódik a munkába járást szabályozó Kormányrendelethez, így a 9 Ft/km mellett a munkába járásnál akár a bérlet vagy jegy teljes értéke is téríthető adómentesen.

A kormány 193/2015. (VII. 21.) Korm. rendelete egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról azonban augusztus 1-től egy kicsit változtatott a munkába járás szabályozásán.

Menetrend szerint

A módosítás szerint többek közt a menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratok jegye, bérlete számolható el.

Erre az apró változásra főleg azok kapták fel a fejüket, akik nem menetrend szerinti járattal, hanem például kölcsönzött buszokkal végezték csoportosan a munkavállalók munkába szállítását.

Ezek szerint a jövőben ez nem lesz adómentesen téríthető? Csak a szabályosan bérlettel, tömegközlekedési vállalatok menetrend szerinti járatain történő utazás téríthető munkába járás címén?

Mikor fizet benzinpénzt a munkáltató?
Habár a legtöbben a helyi bérletre kérnek költségtérítést a munkáltatójuktól, bizonyos esetekben a cég az autóba pattanó munkavállalók költségeit is megtéríti. Ki jogosult erre és mikor? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
Szerencsére nem ez a helyzet.

„A bérelt buszokkal külön szervezett munkába és hazautazás az adózás szempontjából csoportos személyszállításnak minősül, és továbbra is adómentes marad a személyi jövedelemadóról szóló törvény 1. számú melléklete alapján” – tisztázza a kérdést Fata László cafeteriaszakértő.

Már a munkába járás korábbi szabályozásában is 9 Ft/km költségtérítést kellet fizetnie a munkáltatónak akkor, ha nem volt a lakhely és a munkahely között közösségi közlekedés, ha csak hosszú várakozási idővel tudta volna ezt a dolgozó igénybe venni, illetve a munkavállaló például mozgáskorlátozott.

„2015. augusztus 1-től azonban azon közigazgatási határon kívülről munkába járó munkatársaknak is jár a 9 Ft/km térítés, akiknek óvodai vagy bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermeke van” – emlékeztet Fata László.

2015. augusztus 1. előtt a munkáltató a mozgáskorlátozott munkavállalók esetében a közigazgatási határon belül történő munkába járást is a rendelet szerinti munkába járásnak minősíthette, így biztosítva ehhez az adómentes költségtérítést.

Ez a szabály úgy bővül augusztus 1-től, hogy az előbb említett kisgyermekes dolgozói körnél is hasonlóan járhat el a munkáltató. Így ha a munkavállalónak óvodai vagy bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermeke van, akkor nála is megteheti a munkáltató, hogy a közigazgatási határon belül történő munkába járást is 9 Ft/km térítéssel támogatja.

MÉG MINDIG OLCSÓBB A CAFETERIA, MINT A MUNKABÉR
A béren kívüli juttatások 200 ezer forintos keretig nem változtak, ám efelett durva módosítások léptek életbe 2015. január elsejétől, azonban még mindig megéri cafeteriát adni a dolgozóknak. Továbbra is sláger az adómentes lakáshitel-támogatás, azonban olyan komoly adminisztrációval jár, hogy kétszer is érdemes meggondolni, belevágunk-e.
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo