hirdetés

Nincs ember, aki van, az nem kell

A gazdaság egyre több szereplőjénél merül fel a probléma, hogy a fejlődés gátja a munkaerőhiány. Bizonyos területeken már szinte lehetetlen szakembert találni. Aki van, az meg mégsem kell a cégeknek.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület megszervezte az első műszaki pályaválasztó fesztivált, hogy felkeltsék a pályaválasztás előtt álló fiatalokban az érdeklődést a műszaki pálya iránt. Ez eddig egy szimpla pályaválasztási tanácsadó hír lenne. De nem az. Az utóbbi hetekben vészjósló hírek érkeztek a hazai gyártó nagyvállalatoktól, óriási mérnökhiány kezd kialakulni a magyar piacon.

A hazai gyártó nagyvállalatok munkaerőhiánnyal küzdenek. Már a szakképzettséget nem igénylő pozíciókat is csak nehezen sikerül feltölteni. Az utóbbi hetek friss kutatásaiból azonban az is kiderül, hogy a képzett mérnökökre is lasszóval kell vadászni.

Kell a mérnök, de nem mindegy, milyen
Kép:Wikipedia

Az oktatás a gond

Az elektrotechnikai iparban az elmúlt években számos technológiai innováció óriási változásokat indított el. Elég csak a decentralizált energiatermelés, a hálózati automatizálási megoldások és a smart technológiák terjedésére gondolni. Ezek kezelése már kombinált, hagyományos technológia és IT releváns tudást és tapasztalatot igényel. Célszerű ezért a középtávon már érezhetően jelentkező szakember hiányt (mind felsőfokú, mind pedig a középfokú szakemberek esetében is) olyan fiatalokkal betölteni, akiknek az IT alkalmazások ismerete és használata már alap - mondta Béres József, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület elnöke.

Az új, kombinált tudásigénytől remélik, hogy a fiatalok érdeklődése, amely a hagyományos technológiák iránt már nagyon alacsony, újra felkelthető az IT és telekommunikációs elemek beépítésével.

Hogy a súlyos szakemberhiányra gyógyírt találjanak, már a fiatal, a középiskolás korosztályt is megcélozzák programjaikkal.

- A MEE részéről megkerestük az elektronikai iparral összefüggő szakképzéssel foglalkozó oktatási intézményeket, szaktanárokat és összegyűjtöttük a napi feladataikat jelentősen megnehezítő körülményeket. Célunk egy olyan kapcsolatrendszer kiépítése, amely az ipar szereplői (akikben már tudatosult a jövőbeni szakemberhiány és annak lehetséges következményei) és az iskolák vezetői és oktatói között segíti a hatékony információáramlást, az igények és lehetőségek összekapcsolását. Ezzel tudjuk segíteni a diákokat, hogy milyen rövid- és középtávú igények vannak az iparban, milyen elhelyezkedési lehetőségeik vannak – mondja Béres József, aki szerint egy jó kerettantervnek tartalmaznia kell az ipar jelzéseit, igényeit.

Az ipar szerint pedig a legnagyobb gond talán nem is a mérnökhiány önmagában, hanem az oktatás elégtelen színvonala, a releváns szaktudással rendelkező mérnök szakember gárda hiánya  a Hay Group friss felmérése szerint.

Nincs más megoldás, emelni kell a béreket
Komoly problémák jelentkeznek a turizmusban és a vendéglátásban a szakemberhiány miatt – figyelmeztettek a szakemberek, akik szerint itthon már elfogytak a munkaerőpiac tartalékai, nincs kikből válogatni. A munkavállalók szerint érthető, hogy magasabb fizetésért külföldre mennek a dolgozók, hiszen itthon a magyar átlagbér felét is alig kapják meg. A megoldást adócsökkentés jelenthetné.
A mérnökhiány problémája leginkább a minőségügyi, a villamos, illetve folyamat – és gyártó részlegeket érinti. Legnépszerűbbek, és egyben a legkeresettebbek a minőségügyi mérnökök, annak ellenére is, hogy a cégek 91%-ának van ilyen munkakörű alkalmazottja. Legrosszabb helyzetben az építőmérnökök vannak, akiket elenyésző számban alkalmaznak, de esetükben a munkaerőhiány is elenyésző, derül ki a felmérésből.

A vállalatok tapasztalatai szerint a minőség és a mennyiség is sekélyes. Nem elégséges vagy nincs is releváns nyelvtudása a jelentkezőknek, az oktatás színvonala is gyakran elégtelen. (A fiatalok szerint viszont az a gond, hogy irreális elvárásokat támasztanak a cégek.)

Nehéz megszerezni, még nehezebb megtartani

Ám nem dőlhetnek hátra a HR-ek nyugodtan a székükben, ha megvan a pozícióra legalkalmasabb ember, mert a következő nagy falat a megtartás lenne. Ám ez is egyre döcögősebb a hazai piacon.

A Hay Group globális menedzsment tanácsadó cég által végzett kutatásból kiderül, hogy a jó kvalitású mérnököket csak azok a vállalatok tudják megtartani, akik hosszútávon vonzó szakmai előremenetelt tudnak biztosítani a számukra.

Megoldást jelenthet a mérnökök megtartására még a megfelelő bérrendszer (akár bónuszprogramok bevonásával), a projekt alapú motiválás, a hosszú távú karrierút és fejlődési lehetőségek kiépítése a vállalatnál – vallják a szakértők.

A cégek szerint leginkább kihívást jelentő projektekkel lehet motiválni a mérnököket. A vállalatok 65%-a azonban úgy gondolja, hogy bizonyos szenioritás felett nem tudnak megfelelő szakmai kihívásokat biztosítani számukra. Ez ugyanis csak bizonyos vállalat méret felett valósítható meg. Ezért a multinacionális vállalatok versenyelőnyt élvezhetnek, hiszen a nemzetközi karrier lehetőségét is felvillanthatják a mérnökök előtt.

hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo