hirdetés

Miért jobb céget alapítani Angliában?

Az egyszerűbb adórendszer, a rugalmasabb ügyintézés, a vállalkozásbarát adóhatóságok, az alacsonyabb járulékok csábíthatják a magyar cégeket a ködös Albionba. Nem utolsó szempont azonban a biztonság sem.
hirdetés

Miért külföld? Érdemes a kockázatok csökkentésében gondolkodnia egy vállalkozónak. Egy magyar vállalkozó, aki itthon él, itthon szerzi a jövedelmét, nagyon ki van téve a magyar forint értékváltozásának. „Érdemes ezt a kitettséget csökkenteni, akár kicsiben is egyfajta tartalékot képezni külföldön” - mondta Mészáros Róbert, az Iconos Consulting képviseletében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Piac&Profit közös rendezvényén.

Érdemes körülnézni a ködös Albionban - Kép: SXC

A Cégépítés külföldön címmel, a Kkv Akadémia sorozat keretein belül megrendezett konferencián a szakember kiemelte, hogy ugyan külföldön sem leányregény az élet, az adóhatóságok ugyanis előszeretettel megnézik, hogy a külföldi tulajdonosú cégek valós tevékenységet végeznek-e. „Ha mást nem, akár egy asztalt érdemes betenni az irodába, hogy legalább a tevékenység látszata meglegyen már a cég bejegyzése előtt” – hangsúlyozta Mészáros Róbert.

„Ugyanakkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy ha egyetlen területre koncentráljuk befektetéseinket, akkor mindig ki leszünk téve annak, hogy mindenünk elveszik, gondoljunk csak arra, aki mondjuk ingatlanba fektette minden vagyonát Fukusimában” – mondta a szakértő, aki szerint a magyar gazdasági-adózási környezet is sok vállalkozást arra sarkallhat, hogy külföldre telepítse tevékenysége egy részét, vagy egészét.

Angliai lehetőségek

Stabil jogi környezet, a nyelve világnyelve, Anglia a kapu a Brit Nemzetközösségi terjeszkedésnek – erre külön támogatást is kapnak a cégek -, egy cégalapítás két nap, nincs vagyongyarapodási vizsgálat, a hatóságok által követett elv: a nyereség útjába még az adók sem állhatnak. A vállalkozás nyereségének kilencven százaléka kivehető tiszta haszonként. „Ha egy szalvéta kéznél van, az is számlának minősül, de még az sem feltétlenül kell” – hangsúlyozta Mészáros. Havi 460 font alatt az alkalmazottat nem kell bejelenteni, ruhán élelmiszeren kívül minden, azonnal leírható, az egyéni vállalkozó évi 8600 font alatt adómentes, 1,3 millió font lehet a házipénztárban. Nincs kötelező adóév, de ha hat hónapot csúszik a vállalkozás, akkor a büntetés mértéke csak 100 font. Hat év után angol állampolgárság, útlevél igényelhető, ami akár személyes biztonságot is jelenthet, a gyerekek állami támogatást kapnak, stb.

A cégalapításhoz érdemes megszerezni az angol adórezidensi státuszt – azaz a székhelyünk, állandó lakcímünk Angliába helyezése, ehhez azonban nem szükséges ott élni, vagy akár a nyelvet beszélni, - egyszeri, egynapos kiutazással, néhány hét alatt elintézhető, így kihasználhatóak a két ország által nyújtott előnyök. Lehet társasági adót fizetni Magyarországon, de mondjuk járulékokat fizethetünk Angliában.

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo