hirdetés

Mentorral könnyebb elérni a célokat

Szokták mondani, hogy tanácsot adni könnyű. Kevesebb szó esik viszont arról, hogy mennyire fontos segítség, ha hozzáértőtől jön! Egy sikeres mentor egy induló vállalkozást számos hibától kímélhet meg és nagyságrendekkel növelheti az esélyt a sikerre. Kéne egy?

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Van egy jó üzleti ötlet a fejében. Tudja, hogy kereslet is lenne rá, de még nem állt össze a dolog: bizonytalan abban, hogyan érid el a vevőket, kellene egy jó csapat, nincs elég tőke... Vagy lehet, hogy már belevágott, de mégsem úgy megy az üzlet, ahogy előre elképzelte, pedig komoly potenciál lenne benne. Mit tehet ilyenkor a vállalkozó kedvű fiatal?

Elkezdhet információ után kutatni az interneten. Beiratkozhat képzésekre, mert lehet, hogy az elméleti tudás hiányzik. Fordulhat vállalkozó ismerősökhöz, kereshet és megbízhat olyan tanácsadót jó pénzért, aki egy-egy alkalommal a rendelkezésére áll. Vagy kereshet magának mentorokat is, akik jelentős, nemcsak elméleti szaktudással, de gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek, és évtizedes rutinnal bírnak a vállalkozói szférában. Akik már komoly sikereket értek el – és esetleg előtte el is buktak, de újra felálltak, és ismét belevágtak. (A Deloitt szakértője szerint mentor nélkül sok startup csak egy jó ötlet marad.)

Kép:PP archív

Ebben segít a BossConnect országos Felsőoktatási Mentor Programja, mely Magyarország legnagyobb, jelenleg is működő mentor-közösségére építve, több tízezer fiatalt szólít meg a következő két évben. A non-profit, de üzleti szemléletű program keretében sikeres hazai üzletemberek ingyenes tanácsokkal segítik azokat a tehetséges magyar fiatalokat, akikről minden bizonnyal még hallani fogunk a jövőben. A tanítványok három élethelyzetben kaphatnak mestert: nagyvállalati karrierjükhöz, saját vállalkozásuk fejlesztéséhez vagy útkeresőkként.

Az elmúlt két évben közel 1000 fiatal jelentkezett a programba, és 400-an kaptak mentort a 80 cégvezető valamelyikének személyében. Az együttműködések eredménye: az induló vállalkozások értékét átlagosan +30%-kal növelték a mentorok, az „útkeresők” 80%-a helyezkedett el vagy alapított saját vállalkozást fél év alatt, a mentoráltak elégedettsége pedig 93%-os volt az első két évben. A program kiemelt célja, hogy vidékre is eljuttassa ezt a Budapesten már bevált, hatékony gazdaságélénkítő módszert, csökkentve a főváros és a vidék közötti gazdasági különbséget.

A 2014-ben indult program mára jelentős eredményeket mutathat fel: az elmúlt 2,5 évben 1000 tehetséges pályázó fordult hozzájuk, közel 400 mentorálttal dolgoztak együtt, 90 fős, cégvezetőkből álló mentor közösség jött létre, a vállalkozó mentoráltak a mentorálásnak köszönhetően +32%-os cégérték növekedést értek el.

A mentoráltak vállalkozásai sokszínűek: van, aki csak a magyar piacra koncentrál, míg mások a globális növekedésben is bíznak, akad, aki applikációfejlesztésbe vágott, míg más a saját cider italát vagy jégkrémét dobta piacra. A 90 fős mentorcsapat is sokféle területen tevékenykedik, így szerteágazó tapasztalatokkal és szaktudással is rendelkeznek. Amiben a mentee-ktől kapott visszajelzések megegyeznek: a mentorok segítsége, biztatása és iránymutatása lehetővé tette, hogy kitűzött céljaikat a vártnál gyorsabban és az akadályok hatékonyabb legyőzésével érjék el.

Jó hír, hogy a BossConnect Mentor Program nemcsak Budapestre koncentrálódik: a szervezők fontosnak tartják, hogy a vidéken élő, kezdő vagy már működő vállalkozásoknak is segítséget nyújtsanak. Ennek érdekében idén tavasszal elindították az országos felsőoktatási Mentor Programot is!

Aki részt szeretne venni a programban, annak nincs más dolga, mint ellátogatni valamelyik rendezvényükre vagy a program weboldalán jelentkezni.

hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo