Így indul egy sikeres vállalkozó napja!

Egy vállalat sikerében természetesen oroszlánrészt vállalnak a vezetői, akik néha szemlátomást sok ember munkáját végzik egyszerre. Pedig nem ördöngösség, ahogy dolgoznak, csak megfelelő rutin és munkaszervezés kérdése.

Fotó: SXC

A hatékony nap pedig abban a pillanatban elindul, hogy kikelünk az ágyból. A legjobb menedzserek az egész napjukat kontroll alatt tartják, és erre már reggel felkészülnek. Hiába ugyanis a legjobb eszű szakember, nem megfelelő időgazdálkodással hamar a feje föl tornyosulnak a teendők, a végeláthatatlan feladatok pedig csak elkedvetlenítik az embert, ahelyett, hogy lendületet adnának neki. Adunk néhány tippet, hogy teheti hatékonyabbá a reggeleit.

Korai kezdés

Abban a pillanatban, hogy reggel megcsörren az ébresztőóra, az emberek rögtön két csoportba oszlanak: azok, akik kipattannak az ágyból és azok, akik a fejükre húzzák a takarót és úgy tesznek, mintha meg sem hallották volna a csörgést. Talán nem meglepő, hogy a sikeres vállalkozók mind az előbbi csoportba tartoznak. Míg az átlag felnőttek szeretnek 7-8 között kelni, addig a jó vezetők már hajnalhasadtával talpon vannak. Hogy kávéval, testmozgással vagy a hírek és e-mailek átfutásával kezdik a napot, már más lapra tartozik, a lényeg, hogy a lustálkodást kizárták az életükből.

Edzés

Egy reggeli edzés felpezsdíti a vért és a megnövekedett pulzus mozgásba hozza az agytekervényeket is, így nem csoda, hogy sok sikeres vállalkozó szereti mozgással kezdeni a napot. Az edzésnek rengeteg formája lehet: futás, jóga, kerékpározás a munkába (de csakis izomból) vagy éppen egy kis box egy felakasztott boxzsákon. A reggeli mozgásnak számtalan előnye van: beindítja az anyagcserét, aktivizál egész napra, ráadásul nem lehet a teli hasra fogni a kihagyását, így sokkal kisebb az esélye, hogy elszabotálja az ember.

A rossz vezető indikátorai
Ahhoz, hogy valaki valóban vezetővé váljon, erre a pozícióra jellemző hozzáállást, szemléletet, nézőpontot kell felvennie. Eldönteni, hogy „Én vezető vagyok!”. Ez az első lépés. Utána jön a többi.
Napirend

A napi rutin fárasztó és unalmas lehet - de nem reggel. Rutint vinni a reggeli feladatokba annyit jelent, mint rengeteg felesleges kört megspórolni azon, mit is reggelizzünk, mit vegyünk fel, hol lehet a kocsikulcsunk. De - figyelem! - kiváló gyakorlat lehet az is, ha reggelente 10 perc alatt nyugodtan végiggondoljuk a napi teendőket, sorbarakjuk őket egy időtengelyen, hogy előre lássuk, hogyan is zajlik a napunk. Furcsán hangzik, de ha pontosan tudjuk, mikor mivel kell foglalkoznunk, könnyebben kezeljük majd a váratlanul felmerült problémákat is.

Család

Akik sokat dolgoznak, akár hétvégén is, bizony nehezen szakítanak időt a családra. Azonban a reggelek alkalmasak arra is, hogy egy kis időt a családtagokkal töltsünk. Aki korán kell, biztosan szívesen csinál reggelit saját magán kívül az egész családnak, de jó alkalom a szülő-gyerek kapcsolatok elmélyítésére az út is az iskoláig.

Fontossági sorrendek

A fontossági sorrendek felállítás kulcskérdés a hatékony munkavégzéshez, enélkül a legszorgosabb cégvezető is úgy fogja érezni, megfullad a feladatok súlya alatt. Erre pedig a legalkalmasabb időpont a reggel. Egy jó menedzser ilyenkor nem csak a saját feladatait veszi sorba, hanem a csapat teendőit is, amit aztán reggel meg is tud beszélni a munkatársakkal. Egy reggeli gyors megbeszélés során mindenkinek ki lehet osztani a feladatokat, meg lehet róla győződni, hogy mindenki tudja és érti a teendőjét és hogy a nap során nem fog kárba veszni az értékes idő vagy forrás.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo