hirdetés

Bátorság nélkül nem leszel véleményvezér

Bloggerek, YouTuberek, vloggersztárok, véleményvezérek alakítják ízléseinket és hatnak a vásárlásainkra. Vavrek Balázs, a Piac & Profit marketingkonferenciáinak karakán "megmondóembere" beszélt arról, hogyan válhat valaki véleményvezérré és mi jó származik ebből egy-egy márkának.
hirdetés

"A marketingesek azt kommunikálják, akik lenni szeretnének. De ne azt mondd, hogy milyenné akarsz válni, hanem az eredményeiddel mutasd meg, hogy ki vagy", javasolta Vavrek Balázs, a Kreatív Kontroll Kft. marketingvezetője. Nem árt, ha ezt mindig pragmatikus kontextusban poentírozza az ember. "Esettanulmányokat írsz arról, problémákat hogyan oldottál meg." A cégvezető is kovácsolhat ismertséget magának, ehhez azonban markáns ideológiával, világlátással kell rendelkeznie, s emögé valamit muszáj leraknia. Kiváló terméket, minőségi szolgáltatást. Ez azonban nem elég.

(Az influencereknek most jött el a Facebook-kánaán!)

Vavrek Balázs

Túl kell lépni a közhelyeken. "Cégünk minőségi szolgáltatásban érdekelt. Vagy ügyfélelégedettségben érdekelt. De hát ki az, aki úgy kel fel reggel, tönkretegye az ügyfél életét? Ne egy rohadt prospektus nyelvén írj. Azokat senki sem olvassa otthon." "Nem csinálhatod azt, mint a többiek. Legyen véleményed. Egy Elon Musk, egy Steve Jobs, egy Gary Vaynerchuk nem úgy viselkednek, ahogy a piacukon szokás. Nem a nagy átlagot követik, hanem felforgatják azt, ahogy egyes iparágakban történnek a dolgok."

Vavrek Balázs: egy értékesítési hírlevél felépítése nulláról
Lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan juss el a fehér laptól egy átlag feletti megnyitási és átkattintási arányokat hozó (és jól értékesítő) hírlevélig, ami az ügyfeleidnek valódi értéket ad, neked pedig tervezhető bevételt hoz.
A véleményvezérséghez is kell egy jó adag merészség. "Legyen véleményed, ne tartsd meg az irodában. Kommunikáld. A Facebook-posztnál remegni fog a kezed, hogy elküldjed-e, félsz, hogy mit reagálnak rá. Lehet, hogy B2B vagy, de mindenki látja."

Hol lő az ember túl a célon? Vavrek azt tanácsolja, "amikor úgy érzed, visszavennél belőle, akkor engedd. Attól lesz ütős." Képesnek kell lenni kifejezni, ha "valami nem tetszik a szakmában. Mindig ideákat támadunk, nem embereket", hangsúlyozta Vavrek. Ez nem a személyeskedésről szól, hanem ügyekről. Ügyek betámadásáról, megvédéséről, felvállalásáról.

Ennek része a konfrontáció, a veszekedés -érvek ütköztetése mentén- és a vitából leszűrt konklúzió. "Attitűdöt akarsz megváltoztatni, hatást akarsz elérni a piacon. Ez csak akkor megy, ha egyértelmű arculatod és stílusod van. A véleményvezér nem azt jelenti, hogy holnaptól bölcs vagyok és coelhós idézeteket nyomok", mondta Vavrek.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo