hirdetés

A linképítés nem minden avagy mi a keresőoptimalizás lényege?

A keresőoptimalizálás lépéseit néha félreértik. A végén derül ki, hogy egy csomó idő elment feleslegesen. Egyszerűen megspórolhatjuk a feleslegesen futott köröket. Megúszhatjuk, hogy különböző mértékű büntetés miatt hátrasorolja vagy el is tüntesse oldalainkat a Google.
hirdetés

Kép: SXC

1. A felhasználó élmény az első

Tartalmas, informatív oldal készítésre törekedjünk. Sokkal biztonságosabb és kifizetődőbb, mint mindenfélével trükközni. Az elégedett felhasználó ingyen generál óriási népszerűséget.

2. Trükközni veszélyes

Sose használjunk rejtett szöveget és rejtett linket. A Google hamar észreveszi, és súlyosan büntet érte. Az unalmasabb részeket szedjük kisebb betűvel, és tegyünk mögé egyszínű hátteret. A látogatók átugorják, mégsem jár érte büntetés.

3. Számít a sorrend

Belülről kifelé haladjunk. Először válogassuk ki a kulcsszavakat, majd készítsünk egy oldalt, amibe a kulcsszavakat optimalizáljuk. Ezután a webhelyünk többi oldalára helyezzük el ezeket a kulcsszavakat. Majd ügyeljünk arra, hogy az optimalizált oldalra gyakran hivatkozzon a webhely többi oldala. Miután ezekkel megvagyunk, kezdődhet a linképítés, ahol fontos tudni, hogy mire ügyel a keresőóriás!

4. Rendszeresen használjuk a kulcsszó ellenőrző eszközt

Sose lépjünk tovább, amíg az oldalunk nem lesz tökéletesen releváns a kulcsszavakkal. Az ellenőrzéshez használjuk az úgynevezett kulcsszó ellenőrző eszközt. A weboldalunk írásos tartalma merőben meghatározza, hogy milyen helyezést fog elérni a Google keresőben. Az írott anyagok megfelelő formázása sokat javít a helyezésen. A felhasználói élmények fokozása miatt törekedjünk arra, hogy minden fontos tartalmi elemben szerepeljen a kulcsszó. Ez az ingyenes eszköz azt ellenőrzi, hogy honlapja milyen kulcsszavakat használ a fontos tartalmi elemekben, mint például az oldal címe, képek aláírása, satöbbi. Az ellenőrzéshez meg kell adnunk az elemezni kívánt webhely címét, majd kattintson alatta a gombra

5. Linképítés  és folyamatos keresőoptimalizálás

A linképítést célszerű az ingyenes katalógusoknál kezdenünk. Nagyon költséges, ha abbamarad a keresőoptimalizálás: az elvesztett bizalmat visszaszerezni sokszor nehezebb, mint egy új oldalt előre juttatni. A linképítés és az új tartalom készítése folyamatos közbeavatkozást igényel. A linképítéssel kapcsolatban tippjeinket itt olvashatja!

Miért esett vissza hirtelen a weboldalam látogatottsága?
A keresőkből érkező forgalom minden céges weboldal számára rendkívül fontos. Olykor azonban előfordul, hogy a látogatottságunk egyik napról a másikra visszaesik. A háttérben a Google büntetései állnak.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo