hirdetés

A főnök és a dolgozó is szereti a SZÉP-kártyát

Egyre közkedveltebb a Széchenyi Pihenőkártya. A népszerű béren kívüli juttatás lehetőségével közel 5000 munkáltató él, az eszköz elfogadóhelyeinek száma pedig az 16 200-at is meghaladja.
hirdetés

A kártya, ami tetszik nekünk – Kép: PP

A Széchenyi Pihenőkártya rövid idő alatt az egyik leggyakrabban választott béren kívüli juttatási formává vált. A munkáltatók szimpátiáját a kedvezményes adózás (35,7%) mellett az egyszerű ügyvitel, valamint a nagyfokú rugalmasság is erősíti. Az MKB tapasztalatai szerint az idén már az 5,7 milliárdot is meghaladta a költségek összege a bank által kezelt SZÉP-kártyákról. (Úgy tűnik, bőkezűbben is fizetnek az emberek, ha nem a zsebüket, hanem a SZÉP-kártyájukat terhelik.) Mivel a SZÉP-kártyára nem rendszeresen és visszamenőlegesen is adható juttatás, ennek ütemezése a bevételekhez igazítható, mi több: a cégek akár az év utolsó napjaiban, egyszerre is átutalhatják dolgozóinak a támogatást, akár a maximálisan adható 450 ezer forintot. Mindennek nincs többletköltsége, a juttatásból sincs levonás, a dolgozó pedig ingyenesen kapja és használhatja a SZÉP-kártyát.

Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója szerint 2014-ben már jól megmutatkozik, hogy a SZÉP-kártyát birtoklók tudatosan, szabadidős szokásaiknak, illetve a pihenést szolgáló terveiknek megfelelően választják ki, hogy a három alszámla közül melyikre kérik az elkölthető pénzüket. Tisztában vannak azzal, hogy az alszámlák között nincs mód utólagos átcsoportosításra, a mérlegeléskor pedig figyelembe veszik, hogy a szálláshelyeken, illetve a gyógy- és strandfürdő szolgáltatásokért mindhárom alszámláról fizethetnek.

A felhasználásban – az előző évekhez hasonlóan – változatlanul a vendéglátás viszi a prímet 64 százalékkal, megelőzve a 22 százalékban választott szálláshelyet, valamint a 14 százalékot elérő szabadidő alszámlát. A májusban felhasznált összegek 39 százalékát a fővárosban és az ország középső részén költötték el, ezt követte 10 százalékkal a Balaton és környéke. Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, miután a szolgáltatók – azon túl, hogy az utalások határidőben érkeznek – elektronikusan lekérdezhető, naprakész információkat és jól átlátható elszámolásokat is kapnak.

Lehoczky László az elmúlt nyáron lejátszódó jelenségek megismétlődésére számít: tavaly megtöbbszöröződött az alszámlánkénti költések aránya a júniustól augusztusig terjedő időszak befizetéseihez képest, és az idén is a nyári szabadságok idején várhatók a legkiemelkedőbb költések, főként a balatoni régióban.

Két dolog tesz jót a turizmusnak: a szép idő, és a SZÉP-kártya
Az enyhe télnek, a hómentes tavasznak és nem utolsósorban az intenzív SZÉP-kártya-felhasználásnak egyaránt köszönhető, hogy az idei év első 3 hónapjában mintegy 15 százalékkal bővült a belföldi turizmus. Extrém rekordokban is bővelkedett az első negyedév: volt, aki 44 napon át élvezte egy szálláshely vendégszeretetét, a legdrágább egyszeri foglalás pedig elérte a 9 millió forintot.
hirdetés

Véleményvezér

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.
Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Olcsóbb a hagyma a szomszédban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo