A Facebook-hirdetéseknek van egy kellemes mellékhatása

Talán meglepő lehet első hallásra, de a közösségi oldalakon hirdetni azzal jár, hogy emelkedik a keresőoldalakról érkező találatok száma is – ezt a korábbi tapasztalatot most egy kutatás is alátámasztotta.

„Van olyan ügyfelünk, akinek rendszeresen küldjük a jelentéseket a kampányok konverziós adatairól, de egyszer kijelentette, hogy különösebben nem érdekli, mert ha nem mennek a hirdetések, akkor nem jönnek a megrendelések még a keresőből sem” – elevenítette fel egyik kalandját Lévai Richárd online marketingszakértő legfrissebb blogbejegyzésében.

Elsőre talán meglepő a megközelítés, de ha jobban belegondol valaki, nincs itt semmi csoda. Csupán arról van szó, hogy egy jó hirdetési kampány jó időpontban éri el a célcsoportot. Amikor ők rákeresnek a témára, ismerős lesz nekik a márka, amit Facebook-hirdetésben láttak, ezért nagyobb valószínűséggel kattintanak rá akár a Google AdWords hirdetésre, akár az organikus megjelenésekre.

Kép: Pixabay

Ez jól hangzik elméletben, de szerencsére vannak kutatások is, amelyek ezt igazolják.

Például a Facebook Marketing Science team készített egy kutatást, amely ugyanezt a témát vizsgálja, ráadásul több platformon keresztül 23 amerikai esettanulmány segítségével. A kutatás legfontosabb eredménye, hogy azoknál, akik mobil és asztali Facebook-hirdetéseket láttak, jelentősen nőtt a forgalom a keresőkből. Ez főleg mobil keresések esetén volt jól kimutatható, ott 6,3 százalék volt a forgalom növekedés a keresőkből. Asztali környezetben a növekedés csak 0,9 százalék volt.

Amit ez a tanulmány is alátámaszt, az az, hogy egy ember meggyőzéséhez sok eszközre van szükség, amelyek jó stratégia esetén pozitív hatással vannak egymásra. A fizetett (Facebook) megjelenés eredményeibe tehát érdemes belekalkulálni azt a hatást is, amit más csatornákra gyakorol.

A képek is segíthetnek a keresőoptimalizálásban
A legtöbb, honlappal rendelkező vállalkozó már tisztában van vele, hogy figyelmet kell fordítani a keresőoptimalizálásra. Azonban korántsem csak a szövegekre kell figyelmet fordítanunk, hanem a képekre is! Szakértőnk elmondja, mi dolgunk a képekkel, hogy jobb helyezést érjünk el a keresőkben.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo