hirdetés

Magyar designerek sikere Londonban

A tavalyi sikeres hazai megjelenés eredményeképpen idén 11 magyar tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 19-22. között megrendezett 100% Design szakkiállításon bemutathassa legújabb munkáit.
hirdetés

A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális falfelületekig. A résztvevő tervezők által szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélt magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg. A magyar standra több nemzetközi design kiállítás szervezője is ellátogatott, s jelezték, hogy örömmel vennék az egyedi és korszerű magyar termékek megjelenését saját kiállításaikon is.

A 100% Design kiállítás 72 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések szerint egyszerű, ugyanakkor esztétikus megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett a nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is szerepet kaptak.

Magyar betyár sikere Amerikában
Tavaly karácsonykor a WAMP-on mutatkoztak be a nagyközönség előtt a magyaros mintájú, mégis modern Folqa figurák, idén pedig már külföldi megrendelőjük révén az USA boltjaiban is feltűnnek. A magyarországi szuvenír- és designshopokban egyre gyakrabban találkozhatunk a marcona, nagybajuszú, mégis bájos Folqa figurákkal, az Igazságos Betyárral, a Rátermett Csikóssal, a Természetbarát Nádvágóval és további társaikkal. A magyaros népi mintákat kortárs dizájnnal és minőségi kivitelezésben idéző tízcentis műgyanta figurák egyértelműen a hazai szuvenír-kínálat újhullámát képviselik.
Hegedűs Andrea üveglapok közé laminált színes textíliákból készített paneljei másodízben jelentek meg a kiállításon. A tervező üveggyárak, bútortervezők és hotelek konkrét érdeklődéséről számolt be.

A legnagyobb érdeklődést a Laokoon Mozgó Szövet Kft. által bemutatott mozgó szövet váltotta ki, mely egészen egyedüli volt a kiállított termékek között. A kiállítás alatt a tervező Szentirmai-Joly Zsuzsannát számos vállalat kereste fel alapanyag-együttműködés kialakításának lehetőségével. A Kaza Concrete Kft. kifejezetten a 100% Design kiállításra tervezett betonfala is népszerű volt. A vállalat jelenléte hatékony volt mind a hasonló tevékenységű cégekkel való kooperációk kialakítása, mind a konkrét üzleti megrendelések terén.

A kiállításon bemutatott magyar falpanelek és falfelületek is sokak tetszését elnyerték.  A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. szintén most első ízben mutatta be Londonban falpaneljeit a beltéri falburkolat kategóriában. A falpaneleket egyediségüknek és művészi értéküknek köszönhetően kimagasló érdeklődés övezte. A Polifoam Kft. plasztikus, sorolható, polietilén hab falburkoló eleme, mely kiváló akusztikai és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik nem pusztán megjelenésével, hanem sokrétű felhasználási lehetőségeivel is kivívta a szakma figyelmét.

Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, aki idén másodszor vett részt a szakmai rendezvényen, valamint két új kiállító: Rácz Anikó (Hannabi) és a Pos1t1on Tervező Kft.. Vidó Nóri munkáiról számos szakmai újság is beszámolt, továbbá nagyobb mennyiségű megrendelést kapott vendéglátó-ipari egységektől és belsőépítészektől.  A két első megjelenésű tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén.

A világítástechnika -és designt a Mosaiclights Kft. és Búza Krisztina képviselte a magyar standon. Búza Krisztina egyedi tervezésű, kézzel készített, újrahasznosított, merített papír felhasználásával készített lámpáit mutatta be. A Mosaiclights Kft. először mutatta be nemzetközi színtéren saját fejlesztésű mozaikvilágítást biztosító designrendszerét. Kimagasló érdeklődés mutatkozott a termék iránt, főként mozaikgyárak, belsőépítészek és hotelek részéről.

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo