hirdetés

Műbalhé az 5G-para

Az 5G-hálózatok ugyanazokon a frekvenciákon működnek, mint a korábbiak, így azok sem jelentenek veszélyt a használókra. Sőt: a korszerűbb, gyorsabb adatforgalom még kisebb sugárterhelést jelent.
hirdetés

A mobil-telefonok 2. generációja, a GSM bevezetése, a 80-as évek vége óta minden szabvány a 700 – 2700 Megahertz közötti, úgynevezett mikrohullámok alkalmazásán nyugszik. (Ezekkel a hullámokkal dolgoznak egyébként mikrohullámú sütőink is, 2450 MHz-en). A most bevezetésre kerülő 5G-hálózatak ugyanezeket a frekvenciákat használják, tehát semmiféle nagyobb veszélyt nem jelentenek.

Kép: Pixabay

Napjainkban a sugárzás legnagyobb része nem a hálózat antennáiból, hanem a használók készülékeiből származik. A legmagasabb a sugárzás a tömegközlekedési eszközökben, ahol a legtöbben működtetik mobiljaikat és azok a jármű mozgása közben állandóan új kapcsolatot teremtenek – miközben a vételi viszonyok rosszabbak, mint a szabadban.

A jobb hálózatok gyorsabb adattovábbítást tesznek lehetővé, ezzel a mobilok sugárzását is csökkentik. Az 5G további kiépítésénél használnak majd 50 Gigahertzig (50 000 MHz) terjedő

Nyakunkon az 5G, létünk függ a biztonságtól
Az Európai Bizottság közös európai megközelítést javasol az 5G hálózatok biztonságára vonatkozóan. A választások is egyre inkább támaszkodnak a digitális infrastruktúrára és az 5G hálózatokra, ami még sürgetőbbé teszi az odafigyelést.
frekvenciákat is, de ezek a korábbiakhoz hasonlóan szintén a mikrohullámokhoz tartoznak.

Közös tulajdonsága ezek a hullámtartományoknak: az általuk keltett energia túl alacsony ahhoz, hogy kémiai változásokat hozzon létre molekulákban. Ez azt jelenti, hogy nem okoznak rákkeltő változásokat a szövetekben. A mikrohullámok szabványai éppen ezen a hőértéken alapulnak és beváltak.

Ezt igazolják a vizsgálatok, azt követően, hogy az elmúlt 20 évben az európaiaknak több, mint a fele használ mobilt és 2016 óta több mobil-előfizetés van a világon, mint ember. Az Egészségügyi Világszervezet ezeknek az adatoknak a tükrében foglalt úgy állást, hogy a nagyfrekvenciájú mikrohullámok „lehetnek rákkeltőek” – azaz nem lehet ezt a lehetőséget kizárni, de nincsenek bizonyítékok a veszélyességre. (Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo