Önnek lesz nyugdíja?

Ahelyett, hogy a nyugdíjrendszerünk fenntarthatóságán elmélkednénk, hasznosabb, ha azon gondolkodunk, miből fogunk megélni öregkorunkban. Erről is szó van a Piac & Profit magazin szeptemberi számában. De olvashat sikeres hazai közösségi finanszírozási kampányokról, értékesítési tippekről, a megváltozó munkahelyi környezetről és még sok minden másról.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A szeptemberi Piac & Profit cikkeiből olyan hasznos tudásokra tehetünk szert, amelyek révén az élet mindhárom dimenziójában – a társadalomban, a munkában és a családban – is sikeresebbek lehetünk.

A tartalomból:

Nyugdíj: Magad uram, ha szolgád nincsen!

Ahelyett, hogy a nyugdíjrendszerünk fenntarthatóságán elmélkednénk, hasznosabb, ha azon gondolkodunk, miből fogunk megélni öregkorunkban. A kérdés mindenkit érint cégtulajdonost, cégvezetőt és munkavállalót egyaránt. Összegyűjtöttünk néhány megtakarítási lehetőséget, amelyet az állam adójóváírással támogat.

Infógrafika: Pánik 8,6 évente

Martin A. Armstrong befektetési cége fénykorában hárommilliárd dollárt kezelt, az amerikai közgazdászt és spekulánst azonban meghurcolta az FBI és börtönben kötött ki. A jóslatai és a hírlevele viszont máig a futurológusok és a befektetők kedvence csemegéje.

Egyedül nem megy

A dolgok internete behálózza az életünket. Átalakítja az otthoni szokásainkat, az autózásunkat, edzésünket, orvosokhoz fűződő viszonyunkat. És átalakítja az üzleti együttműködéseket: lebontja a vállalati struktúrák közötti falakat.

Száguldó innovációk

Stagnálás, illetve visszaesés jellemzi jelenleg a globális autópiacot, még a számos gyártó számára legfontosabb piaccá előlépett Kínában is megtört a növekedés üteme. Mindez azonban nem fogta vissza az autógyárak újító kedvét és fejlesztési tempóját

Szenvedélybiznisz: Összedobták!

A közösségi finanszírozási oldalakon keresztül az internet lett a forrásgyűjtés új arénája: ötletgazdák és start up cégek versenyeznek a magánemberek pénzéért. 3 olyan hazai kisvállalkozást mutatunk be, amelyek így jutottak forráshoz. Íme a trükkök, amelyek sikeressé teszik a kalapozást.

Munkahely máshogy

A munkahely nem azonos az eddig megszokott irodákkal mióta hódít a távmunka, egyre több az okoseszköz, és a főnök is egyre inkább elhiszi, hogy aki nem a szeme előtt dolgozik, az sem lóg. Sőt, az is lehet, hogy hatékonyabb!

Lapozzon bele!
Lapozzon bele legfrissebb számunkba!
Ha tetszett, itt megrendelheti!
Mindnyájan eladunk

Tévhit, hogy csak az értékesítőknek kell nap mint nap szembesülniük az eladás nehézségeivel. Mindegyikünk elad valamit: a kereskedő az árut, az innovátor az ötletét, a vállalkozó a termékét vagy a szolgáltatását az ügyfelének vagy a befektetőnek, az álláskereső pedig önmagát a potenciális munkáltatónak. A szükséges képességek pedig bárki által elsajátíthatók.

Agyra megy

Miért lenne jó, ha a vállalkozásunknak nemcsak logója, hanem illata is lenne? És lehet-e úgy meghatározni egy árat, hogy az már magában növelje az eladásokat? Brainfluence című könyvében Roger Dooley tudományos eredmények alapján bizonyítja, érdemes a vásárlók „agyára menni” és ötleteket ad ahhoz is, hogyan.

Etikus üzlet: Ahol a bicikli nem hobbi

A fogyasztói igények kielégítése mellett munkát és öngondoskodást teremt egy hátrányos helyzetű kistérségben sőt, még a közlekedés biztonságát is növeli a Re-Cikli kerékpárjavító műhelye.

Iroda: Látszik az alagút vége

Valami elindult a hazai irodapiacon, amit a csökkenő üresedési ráta és a bővülő kereslet jelez. Van, aki szerint az irodabérlési láz a gazdasági válságból kilábaló Európa egyik biztos jele. Mások egyszerűen a korábban jegelt igények megvalósításával magyarázzák a jelenséget.

A meggyőzés művészete

Azok, akik adatolnak, kevésbé hagynak nyomot a hallgatóságukban, mint azok, akik történetet mesélnek, ráadásul jól. A Personal Brand Institute két partnere arról beszél, hogyan lehet megtanulni hatékonyan sztorizni.

Ez nem személyes. Ez szigorúan üzlet

Az emberek imádnak ajándékot kapni, ebben mind hasonlítunk. Egy jó ajándék segít bizalmat építeni, emlékezetessé teszi az ajándékozót, akihez így hosszabb távon is pozitív érzelmeket kapcsolunk. Miért ne használnák ki ezt az üzleti életben is?

Könyvajánló: Harc a mikromásodpercekért

Piszkos játszmákat tár fel Michael Lewis kriminek beillő könyve, a Flash Boys a bróker nélküli, elektronikus részvénykereskedés és derivatíva-játszadozás elitista bizniszéről. Egy mód, ahogy a gazdagok lesznek még gazdagabbak.

 

Véleményvezér

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo