hirdetés

Német nagyvállalati vezetők mondták el, miként látják a jövőt

Meglepően optimistának találta a pénzügyi vezetők körében uralkodó hangulatot a Deloitte könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Száz német nagyvállalat pénzügyi igazgatójának a bevonásával szeptember folyamán végzett felmérésében a Deloitte megállapította, hogy 23 százalékuk végez még kríziskezelést, 39 százalékuk az elszenvedett károk helyreállításán dolgozik, 38 százalékuk pedig már vállalata növekedési pályára helyezésével van elfoglalva. A felmérés eredményét a Deloitte "meglepően optimistának" ítélte meg.

A vállalati vezetők elsősorban a lakossági fogyasztással közvetlen kapcsolatban lévő ágazatokban bíznak a krízis előtti állapotok gyors helyreállításában, a kiskereskedelemben és az ingatlanpiacon. A vegyipari vállalatok beruházási tervei is a kilátások optimista megítéléséről tanúskodnak.

Krízisállapot uralkodik 

Az olyan exportorientált gépipari ágazatokban azonban, mint amilyen az autóipar is, a Deloitte vezető közgazdásza Alexander Börsch elmondása szerint "továbbra is krízisállapot uralkodik". Ezekben az ágazatokban minden harmadik vállalat tartja legkorábban 2022-ben elérhetőnek a krízis előtti állapotok helyreállítását és beruházási hajlandóságuk is meglehetősen alacsony.

Miközben a német konjunkturális kilátásokat optimistán ítélik meg a nagyvállalatok pénzügyi igazgatói, az euróövezet és az Egyesült Államok esetében azonban meglehetősen borúlátóak. Különösen Franciaország, Spanyolország és Nagy-Britannia helyzetét tekintik nehéznek.

Németországban ezzel szemben a meredek visszaesés után viszonylag lendületes, de időben elhúzódó növekedésre számítanak - feltéve, hogy a járvány második hulláma miatt nem kerül sor újabb korlátozásokra. Azt viszont, hogy több negyedéven keresztül is meredek és lendületes növekedéssel hamar el lehessen érni a krízis előtti szintet, azt "legalábbis kérdésesnek" tartják.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo